Partij van Oranje

  [Onderhandelingen] - Reactie op DvP

  Deel
  avatar
  Rivosk
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 514
  Leeftijd : 34
  Woonplaats : Utrecht
  Registration date : 21-04-12

  [Onderhandelingen] - Reactie op DvP

  Bericht  Rivosk op 26/1/2013, 18:58
  Aankondiging van de Partij van Oranje betreffende de raadsonderhandelingen  Beste inwoners van Holland,

  Ik heb de eer namens de Partij van Oranje jullie te woord te staan omtrent de huidige situatie in de raad. We willen eerst en vooral ons begrip uitdrukken voor de frustratie die mogelijk leeft binnen de rangen van DVP. Zij hadden gehoopt een graantje te kunnen meepikken van de niet-deelname van ONS aan de verkiezingen. Dat is niet gelukt en dat kan hard aankomen en al eens gepaard gaan met harde woorden. Dat is alleen maar menselijk. PvO respecteert dit. We begrijpen het dan ook dat DVP zich gisteren dan ook vrij hard opstelde. De manier waarop zij ons nu publiekelijk aanvallen noopt echter tot een rechtzetting van onzentwege.

  Tijdens de onderhandelingen lijkt DVP immers wild in het rond te schoppen. DVP probeerde eerst HG buitenspel te zetten door er bij PvO op aan te dringen onmiddellijk een nieuwe Raad te installeren zonder die partij te consulteren. Zelf deden zij geen enkel constructief voorstel. Met argumenten als "ongeveer de helft van de kiezers heeft niet het vertrouwen gegeven aan PvO" en valse toegevingen als "wij laten de positie van Graaf voor wat ze is" droegen ze niet echt bij aan een snelle totstandkoming van een nieuwe Raad.

  Een genereus voorstel van PvO waarin DVP zowel Baljuw, Schout, MvOCR en Openbare Aanklager werd aangeboden en PvO de drie minst begeerde "niet-beleidsfuncties" op zich nam werd botweg afgewezen, hoewel HG dit wel zag zitten. Nadien eiste DVP zowel de invloedrijke Minister van Handel als de Rechter en Openbare Aanklager op zodat Justitie volledig in handen zou zijn van de familie de l'Eau. Een voorstel waar ook HG zich terecht niet in kon vinden. Een tweede voorstel van DVP hield eveneens geen rekening met de wensen van andere partijen. We hebben alle begrip voor de teleurstelling in de rangen van DVP en erkennen het goede werk dat DVP in het verleden heeft gedaan. We hopen alsnog dat DVP zijn bijzonder halsstarrige houding wil laten varen

  Nu is echter het moment gekomen om de tegenstellingen te overstijgen en tot akkoorden te komen. Alleen zo kunnen we komen tot een beter Holland. Nogmaals, PvO erkent het goede werk dat DVP in het verleden heeft verricht en reikt hen nadrukkelijk de hand.

  Was getekend,
  Rivosk, Mattheus, Vuur151, Mestdaghje, Thomas_best, Gautran.


  _________________

   Het is nu 16/12/2017, 08:17