Partij van Oranje

  Vorige programma en wat we kunnen doorbouwen

  Deel
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Vorige programma en wat we kunnen doorbouwen

  Bericht  niekhzm op 14/5/2013, 16:43

  [rp]

  Sfeer in de raad

  • Als lijst spreken wij allen de intentie uit om op een juiste manier met elkaar te communiceren. Dit betekent een dagelijkse pro-actieve houding zonder het wegzetten en verbaal afmaken van andere raadsleden. Daarbij mag men van mening verschillen, maar nooit van intentie: een beter en mooier Holland creŽren voor iedereen. Te vaak werd er op de man gespeeld. De plek waar harde discussies niet verboden zijn, moet wel een plek zijn waar men respectvol met elkaar kan spreken. Wij zullen als lijst erover waken dat al onze leden zich op een opbouwende manier in de discussies mengen.


  Mijnenbeleid

  • Wij willen doorgaan op de huidige weg met de mijnen en gaan stimuleren de mogelijkheden van de mijnen. Vele banen zijn 22 uur. Gaat u dan nog 1 of 2x een uurtje de mijn in dan levert dat u een extra 4 fl op. Maar de raad ook nog eens steen, ijzer of fl. Die 2 extra uren kan volgens het spel gewoon en zit niets anders in de weg.


  Economisch beleid

  • De raad zal naast een weekverslag ook een maandverslag publiceren. Dit maandverslag zal een uitgebreide beschrijving bevatten van de handel in het binnen- en buitenland. De bevolking zal hier ook inzage krijgen in het inventaris van de raad om zo transparant en duidelijk mogelijk de economische situatie van ons graafschap weer te geven.
  • De hoofdtaken van de baljuw en minister van handel zijn het draaiende houden van de binnenlandse economie. Burgemeesters en particulieren moeten snel en degelijk geholpen worden wanneer gevraagd.
   Wanneer de mijnen gaan draaien, betekent dit dat de steen en ijzervoorraad zal stijgen. De afgelopen maanden is gebleken dat deze voorraad prima te verkopen is. Zowel de kanselarij als diverse raadsleden mogen zich met de verkoop bezighouden. Het verkopen van stenen is een zeer belangrijk element om de economie van Holland een boost te geven.
  • De belasting verlagen. We draaien nu positief, mede door de mijnen, we kunnen dan makkelijk naar een belasting van 13 fl. Indien er dan nog overschotten overblijven zal gedurende het termijn gekeken worden naar verdere verlagingen.

  De universiteit

  • Het organiseren van een openbaar gesprek, voor iedereen toegankelijk, over de (on)mogelijkheden voor het studeren van lvl-2-spelers. Of het nu verstandig, handig of netjes is om iedereen toe te laten tot de universiteit is niet aan ons om te beslissen. Dat is aan de hele bevolking. Iedereen heeft uiteindelijk te maken met de universiteit. Te lang zijn er welles-nietes-spelletjes gespeeld. Te weinig is er naar elkaar geluisterd. Nu is het tijd om beslissingen te nemen. De gehele bevolking zal mogen meepraten. Wij zijn er niet voor de universiteit. De universiteit is er voor ons!

  Graafschap als onderdeel van het SRING

  • Holland blijft deel van het SRING.
  • De Raad communiceert wekelijks de gebeurtenissen in het SRING om de verbondenheid met SRING te vergroten.
  • De Raad communiceert de voor- en nadelen van het onderdeel zijn van het SRING met de gehele bevolking waarna hierover openbaar verder gesproken kan worden.
   Wat moeten wij van het SRING? Wat betekent het SRING voor ons? Velen hebben er geen idee van. Het wordt tijd dat duidelijk wordt wat de relatie Holland-SRING nu precies inhoudt. Een mooie taak voor de raad! De komende periode zullen we daarom alles helder op een rijtje zetten voor de bevolking. Zijn daar vragen over? Helemaal goed. Laten we er dan gezamenlijk over praten.
   Onafhankelijk worden van het SRING is voor ons geen optie. Daar hebben we geen voordelen bij en het is praktisch niet haalbaar. We zijn er simpelweg niet sterk genoeg voor. Daarnaast geloven we in de voordelen van het SRING. Samen sta je nu eenmaal sterker!

  Wetgeving

  • Ieder wetsartikel wordt onder de loep genomen en vereenvoudigd waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten.
  • Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken.
   De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creŽert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daarentegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig.
   Ieder wetsartikel zal tegen het licht gehouden worden. Wijzigingen zullen altijd eerst en vooral met de bevolking besproken moeten worden, waarna de raad zal overleggen om tot een heldere juridisch correcte formulering te komen. Er zal dus geluisterd worden naar de hele bevolking! Komt u meepraten?
   Daarnaast zal elk artikel per opus worden behandeld en voorgelegd aan de bevolking


  De Hollandse vloot

  • De raad stappen laten ondernemen om Holland op termijn over een volwaardige vloot te doen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij vooral aan burgers die in dienst zouden willen varen van het Graafschap Holland.
   Het wordt tijd voor een Hollandse vloot. Holland is nu zelfs niet in staat ťťn oorlogsboot te stoppen. Dit terwijl er voldoende mogelijkheden en financiŽn zijn binnen het Graafschap. Afspraken zullen heel helder gemaakt moeten worden. Wie beslist in tijden van nood? Wie beheert eventuele boten? Welke kapiteins willen voor ons Graafschap varen en vechten waar nodig? De mogelijkheden zijn er. Nu moeten ze nog gebruikt worden.
  [/rp]  _________________
  <br>

   Het is nu 16/12/2017, 08:22