Partij van Oranje

  oud programma

  Deel
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  oud programma

  Bericht  niekhzm op 1/7/2013, 08:18

  Mattheuss schreef:Samen met zijn lijstgenoten loopt Mattheus het plein op om vervolgens het verkiezingsprogramma aan een bord op te hangen. De lijstleden gaan rond het bord staan en wachten op geÔnteresseerden.

  [rp]

  Vandaag presenteren wij opnieuw ons verkiezingsprogramma. Omdat het tegenwoordig erg moeilijk is om nog voldoende actieve, gemotiveerde en geschikte personen te vinden hebben de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit ook ditmaal gekozen om de handen in elkaar te slaan om toch te kunnen werken voor Holland. Daarnaast bevat onze Eendracht-lijst ook nog een onafhankelijk lid, de heer Aarlus, in wie wij een gemotiveerde jongeling zien met frisse ideeŽn. In eerste instantie zouden alle partijen deelnemen aan een gemeenschappelijke lijst maar Hollands Glorie en Nieuw Holland haakten af, waarna ze alsnog zelf een lijst opstelden. Desondanks hopen wij om net als het voorbije termijn opnieuw een goede samenwerking te hebben met deze partij. In de onderstaande tekst hopen wij u duidelijkheid te verschaffen over onze visie en onze ideeŽn. Mochten er nog vragen zijn, dan kan u deze altijd stellen en dan zal ťťn van onze lijstleden u te woord staan.

  Goede samenwerking in de Raad
  Wij zijn nog steeds voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen er op dat de andere partijen dit ook zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijn deden. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking tijdens de voorbije 60 dagen en hopen daar een goed vervolg aan te breien met zowel Hollands Glorie als Nieuw Holland.

  Mijnenbeleid
  Wij willen doorgaan op de huidige weg met de mijnen, daar deze het voorbije termijn succesvol bleek. Wij willen trachten de mogelijkheden van het nieuwe mijnensysteem optimaal te gebruiken. Tegenwoordig duren alle werkzaamheden 22 uur. Wij adviseren alle burgers dan ook om na het aannemen van een 22 uur durende job nog ťťn of twee uur in de mijnen te gaan werken en zo nog een paar extra florijnen verdienen. Natuurlijk draagt dit ook bij aan het welvaart van het Graafschap.

  Economisch beleid
  • Wij willen met de Raad naast een weekverslag ook een maandverslag publiceren. Dit maandverslag zal een uitgebreide beschrijving bevatten van de handel in het binnen- en buitenland. De bevolking zal hier ook inzage krijgen in het inventaris van de raad om zo transparant en duidelijk mogelijk de economische situatie van ons graafschap weer te geven.
  • De hoofdtaken van de baljuw en minister van handel zijn het draaiende houden van de binnenlandse economie. Burgemeesters en particulieren moeten snel en degelijk geholpen worden wanneer gevraagd.
  • De afgelopen maanden is gebleken dat de voorraad ijzer en steen die zich verzameld wanneer de mijnen open zijn prima te verkopen is. Zowel de kanselarij als diverse raadsleden mogen zich met de verkoop bezighouden. Het verkopen van stenen is een zeer belangrijk element om de economie van Holland een boost te geven.
  • Wij zijn van mening dat nu Holland er een stuk beter voorstaat er geld moet terugvloeien naar de gewone burger. Wij wilden daarom de belastingen verlagen naar 13 florijnen en dat is dit termijn dan ook gelukt. Dit kan tevens ook het aantal velden stimuleren, zodat Holland meer kan gaan exporteren. Halverwege het termijn zal worden geŽvalueerd of de belastingverlaging haalbaar is gebleken.

  Staatskas en inventaris beveiligen
  We moeten het komende termijn kijken naar een manier om onze staatskas en onze goederen te beveiligen tegen aanvallen van buitenaf maar ook tegen diefstal van raadsleden zelf. We willen het AID hierin een belangrijke rol geven. We willen het AID laten toezien op de Minister van Handel en Baljuw, zodat zij op ieder moment kunnen weten waar zij zich bevinden. Indien er dan toch een diefstal plaats zou vinden, zou dit zo snel mogelijk gestopt kunnen worden. Ook lijkt het ons een goed idee dat deze raadsleden dagelijks verantwoording afleggen in hun kantoren in de raadszaal. Door controle op de raadsleden willen we dus de veiligheid van de Hollandse gelden en goederen verbeteren.

  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creŽert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daarentegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen blijven ieder wetsartikel onder de loep nemen zoals het voorbije termijn en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hogere niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt.

  Opgesteld door de leden van de lijst Eendracht:
  Mattheuss, Kosygin, Niekhzm, Laurenz, Kayan, Arlo_alonso, Chris_von_antwerp, Aarlus, Senger, Skiennietee, Mestdaghje, Gielen.[/rp]


  _________________
  <br>
  avatar
  Skiennietee
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 134
  Leeftijd : 40
  Woonplaats : Leiden
  Registration date : 13-08-08

  Re: oud programma

  Bericht  Skiennietee op 2/7/2013, 22:18

  Wat is uitgekomen/gevoert van het oude programma?
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: oud programma

  Bericht  niekhzm op 3/7/2013, 09:09

  de samenwerking, maar dat moet worden doorgezet
  mijn beleid, zelfde moet ook worden doorgezet kan verbeterd wordne op steen.
  Economisch beleid ook, alleen moet maandverslag nog gemaakt worden.

  Zal ik dus ook in de raad zeggen

  Beveiligen staatkas is uitgevoerd, en gebeurt constant
  Sring zijn we mee bezig
  Wetgeving ook, maar moet worden doorgezet\
  De Hollandse vloot is afgekeurd, want we gaan voor haven en zo eigen schepen kunnen bouwen


  _________________
  <br>
  avatar
  Skiennietee
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 134
  Leeftijd : 40
  Woonplaats : Leiden
  Registration date : 13-08-08

  Re: oud programma

  Bericht  Skiennietee op 3/7/2013, 22:34

  Mij is wel duidelijk waar het programma moet staan.

  Vanuit de succsessen uitgaan, en daar een paar verbeter punten er in.
  Met algemene visie van. Doorgaan met huidige beleid voor een beter en eendracht holland
  avatar
  Christiaan
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 206
  Leeftijd : 26
  Woonplaats : Heusden
  Registration date : 25-02-13

  Re: oud programma

  Bericht  Christiaan op 5/7/2013, 11:15

  Ik zit er nu al even over te denken hoe ik het best kan verwoorden, maar misschien kunnen we dat samen beter bepalen.

  Zelf ben ik niet ontevreden maar ook niet tevreden over de rechtsgang de laatste termijnen. Het wordt weer eens tijd dat er een fatsoenlijke rechter zit en niet iemand die het wilt omwille van het postje maar het niet kan als het erop aan komt.

  Ik vind dat wij daarvoor moeten zorgen, maar ik weet niet goed hoe je dat naar het volk kan overbrengen als goede intentie zonder andere mensen te beledigen, want dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.
  avatar
  Christiaan
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 206
  Leeftijd : 26
  Woonplaats : Heusden
  Registration date : 25-02-13

  Re: oud programma

  Bericht  Christiaan op 8/7/2013, 18:39

  Ik heb enkele voorstellen die naar mijn mening niet echt discussie nodig hebben, gezien ze als een paal boven water staan. Het is echter wel belangrijk dat ze vermeld worden, daarom geef ik ze hier.

  Gebalanceerde studies

  Wij zijn sterk voorstander van een gebalanceerd studiebeleid. Wij zouden graag zien dat ambachtslieden (lvl 2) kunnen studeren in de vakken dat het nut heeft, zonder de universiteit in zijn geheel open te zetten voor alle ambachtslieden, die veelal nog niet geÔnformeerd zijn over hoe studies in zijn werk gaan of niet begrijpen welke studies nuttig zijn om te doen op hun niveau. Het belangrijkste punt hierbij is overleg met de Universiteit, die nooit in het ongewisse mag blijven over wijzigingen op het vlak van studiebeleid.

  Verbeterde justitie

  Het is van belang dat het Graafschap Holland in deze periode van rust ook de juiste mensen op justitie blijft houden. In het komende termijn hebben wij als doel om de juiste personen te kiezen om deze functies te bekleden zodat justitie ten allen tijde blijft werken zoals het hoort. Op die manier wensen wij te zien dat justitie het vertrouwen van het Graafschap Holland terugkrijgt als scheidsrechter in enig probleem dat zich voordoet tussen verschillende partijen en waar dit probleem in aanraking komt met de wetten van het Graafschap Holland.

  Gesponsorde inhoud

  Re: oud programma

  Bericht  Gesponsorde inhoud


   Het is nu 16/12/2017, 08:18