Partij van Oranje

  oude programma

  Deel
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  oude programma

  Bericht  niekhzm op 7/9/2013, 11:28

  Niekhzm schreef:Samen met zijn lijstgenoten loopt Niekhzm het plein op om het verkiezingsprogramma aan een bord op te hangen en het uit te leggen aan het volk.

  [rp]

  Vandaag presenteren wij opnieuw ons verkiezingsprogramma. Vanwege de vakantie hebben de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit ook ditmaal gekozen om de handen in elkaar te slaan om toch te kunnen werken voor Holland. Daarnaast bevat onze Eendracht-lijst ook nog een onafhankelijk lid, de heer Aarlus. †In de onderstaande tekst hopen wij u duidelijkheid te verschaffen over onze visie en onze ideeŽn. Mochten er nog vragen zijn, dan kan u deze altijd stellen en dan zal ťťn van onze lijstleden u te woord staan.

  Goede samenwerking in de Raad
  Wij zijn nog steeds voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen er op dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.

  Mijnenbeleid
  Wij willen doorgaan op de huidige weg met de mijnen, daar deze het voorbije termijnen succesvol bleek. Wij willen trachten de mogelijkheden van het nieuwe mijnensysteem optimaal te gebruiken. Tegenwoordig duren alle werkzaamheden 22 uur. Waarbij ook een keuze is om voor ťťn hele dag in de mijn te werken. Wij adviseren alle burgers dan ook om na het aannemen van een 22 uur durende job nog ťťn of twee uur in de mijnen te gaan werken en zo nog een paar extra florijnen verdienen. Natuurlijk draagt dit ook bij aan het welvaart van het Graafschap. Er is nog steeds een probleem met de opbrengsten van steen. De winsten van steen worden niet goed in inventaris gedaan, waardoor er verliezen worden geleden. ( kort gezegd een bug, die gemeld is)

  Economisch beleid

  • Wij willen met de Raad naast een weekverslag ook een maandverslag publiceren. Dit maandverslag zal een uitgebreide beschrijving bevatten van de handel in het binnen- en buitenland. De bevolking zal hier ook inzage krijgen in het inventaris van de raad om zo transparant en duidelijk mogelijk de economische situatie van ons graafschap weer te geven.
  • Wij zijn van mening dat nu Holland er een stuk beter voorstaat er geld moet terugvloeien naar de gewone burger. Wij wilden daarom de belastingen verlaging formeel gaan vastleggen. Dit kan tevens ook het aantal velden stimuleren, zodat Holland meer kan gaan exporteren.


  Staatskas en inventaris beveiligen
  We moeten het komende termijn kijken naar een manier om onze staatskas en onze goederen te beveiligen tegen aanvallen van buitenaf maar ook tegen diefstal van raadsleden zelf. We willen het AID hierin een belangrijke rol geven. We willen het AID laten toezien op de Minister van Handel en Baljuw, zodat zij op ieder moment kunnen weten waar zij zich bevinden. Indien er dan toch een diefstal plaats zou vinden, zou dit zo snel mogelijk gestopt kunnen worden. Ook lijkt het ons een goed idee dat deze raadsleden dagelijks verantwoording afleggen in hun kantoren in de raadszaal. Door controle op de raadsleden willen we dus de veiligheid van de Hollandse gelden en goederen verbeteren.

  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen. Daarover is ook een gesprek gaande. Die is opgestart extern en op aandringen van onder andere de graaf vorige termijn en de huidige lijsttrekker van EEN.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creŽert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daarentegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen blijven ieder wetsartikel onder de loep nemen zoals het voorbije termijn en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hogere niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de Rotterdamse haven zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.

  Gebalanceerde studies

  Wij zijn sterk voorstander van een gebalanceerd studiebeleid. Wij zouden graag zien dat ambachtslieden (lvl 2) kunnen studeren in de vakken dat het nut heeft, lvl 2's die veelal nog niet geÔnformeerd zijn over hoe studies in zijn werk gaan of niet begrijpen welke studies nuttig zijn om te doen op hun niveau. Dus goed advies, goed monitoren wat er gebeurt en voorkomen dat er tekorten in kennis ontstaan. Het belangrijkste punt hierbij is persoonlijk overleg met de Universiteit, die nooit in het ongewisse mag blijven over wijzigingen op het vlak van studiebeleid. Niet alleen de Raad van Holland moet het gevoel hebben overleg te hebben gepleegd, ook de Rector, de Decanen van de Universiteit en de burgers moeten het gevoel hebben dat er wel degelijk zinvol overleg heeft plaatsgevonden over een voorstel. Overleg waarbij slechts ťťn partij het gevoel heeft dat er waardevol en correct overleg heeft plaatsgevonden, is in essentie geen overleg.

  Verbeterde justitie

  Het is van belang dat het Graafschap Holland in deze periode van rust ook de juiste mensen op justitie blijft houden. In het komende termijn hebben wij als doel om de juiste personen te kiezen om deze functies te bekleden zodat justitie ten allen tijde blijft werken zoals het hoort. Op die manier wensen wij te zien dat justitie het vertrouwen van het Graafschap Holland terugkrijgt als scheidsrechter in enig probleem dat zich voordoet tussen verschillende partijen en waar dit probleem in aanraking komt met de wetten van het Graafschap Holland. Wij zijn bereid om justitiŽle functies, waaronder rechter op ons te nemen.

  [/rp]


  _________________
  <br>
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: oude programma

  Bericht  niekhzm op 7/9/2013, 11:29

  veel punten kunnen we doorzetten

  studies zijn nu wel goed, alleen moet je monitoren

  verder hoor ik het wel


  _________________
  <br>
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: oude programma

  Bericht  petrus_antonius op 8/9/2013, 10:44

  Vandaag presenteren wij opnieuw ons verkiezingsprogramma. Vanwege de vakantie hebben de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit ook ditmaal gekozen om de handen in elkaar te slaan om toch te kunnen werken voor Holland. Daarnaast bevat onze Eendracht-lijst ook nog een onafhankelijk lid, de heer Aarlus. In de onderstaande tekst hopen wij u duidelijkheid te verschaffen over onze visie en onze ideeŽn. Mochten er nog vragen zijn, dan kan u deze altijd stellen en dan zal ťťn van onze lijstleden u te woord staan.
  "Vanwege de vakantie", wordt het misschien ook tijd om eerlijk te worden naar onszelf toe? We zijn beiden niet in staat onafhankelijk van elkaar te functioneren, bovendien kunnen we goed samenwerken en komen onze ideeŽn overeen. Feitelijk zijn we gefuseerd, maar de partijen durven het zelf niet vast te stellen.

  Goede samenwerking in de Raad
  Wij zijn nog steeds voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen er op dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.
  Natuurlijk zijn we voorstander van een goede sfeer, is iedereen dat niet? Mijn voorstel:

  Goede samenwerking in de Raad
  Een goede sfeer in de Raad is een voorwaarde voor het functioneren van Holland. Alleen onder een goede samenwerking tussen de partijen en individuen, kan Holland succesvol geleid worden. Wij zullen hieraan bijdragen door ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect te behandelen. We pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen er op dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, zoals ze dat de voorbije termijnen ook deden.
  Mijnenbeleid
  Wij willen doorgaan op de huidige weg met de mijnen, daar deze het voorbije termijnen succesvol bleek. Wij willen trachten de mogelijkheden van het nieuwe mijnensysteem optimaal te gebruiken. Tegenwoordig duren alle werkzaamheden 22 uur. Waarbij ook een keuze is om voor ťťn hele dag in de mijn te werken. Wij adviseren alle burgers dan ook om na het aannemen van een 22 uur durende job nog ťťn of twee uur in de mijnen te gaan werken en zo nog een paar extra florijnen verdienen. Natuurlijk draagt dit ook bij aan het welvaart van het Graafschap. Er is nog steeds een probleem met de opbrengsten van steen. De winsten van steen worden niet goed in inventaris gedaan, waardoor er verliezen worden geleden. ( kort gezegd een bug, die gemeld is)
  Hoe staat het nu met de mijnen? Ik heb begrepen dat het onderhoud in de mijnen duurder wordt. (De eerdere kortingen om te wennen aan het nieuwe systeem verdwijnen.) Wat betekent dit in de praktijk? Is de genoemde bug reeds opgelost?

  Tot zover even mijn bijdrage. Later meer.
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: oude programma

  Bericht  niekhzm op 8/9/2013, 13:37

  er is nog geen sprake van fusering. We kunnen, althans de pvo, kan een lijst zelf maken. maar ook komend termijn zijn er enkele waaronder ikzelf op vakantie.

  Niet iedereen nee, lente niet xd

  Mijnsysteem is weer veranderd, maar gunstig veranderd.

  En de kosten zullen ongeveer gelijk blijven denk ik.


  _________________
  <br>
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: oude programma

  Bericht  petrus_antonius op 8/9/2013, 19:29

  Hmm, wat mij betreft mogen die knopen over een eventuele fusie wel eens worden doorgehakt. Misschien dat u zelf nog gelooft in een onafhankelijk bestaan, maar ik denk dat dat gaat tegenvallen. In ieder geval moeten we die discussie elders maar voortzetten. Voor het program lijkt het me wijs, om het iets neutraler (lees: vager) te omschrijven dan wat ik nu lees.

  Niek, je zegt verder dat de meeste punten kunnen blijven staan. Welke punten zijn in de raad besproken/afgewezen (en waarom). Welke punten zijn helemaal niet aan de orde gekomen?
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: oude programma

  Bericht  niekhzm op 9/9/2013, 11:00

  Daar gaan we.

  blijven
  Goede samenwerking geldt voor elk termijn.
  Mijn beleid is al ingezet, maar kan veel beter. Juist na de vakantie moeten we dat vorm gaan geven. Want in de vakantie waren er weinig werkers
  Eindverslag en half termijn verslag lukt goed. Mara is wel netjes dat we dat blijven doen
  Wetgeving verder verbeteren, mee gestart en goed gestart, moet verder worden gezet
  Hollandse vloot doorzetten.  Weg kan
  Sring, dat heeft al plaats gevonden en is goed gelukt
  Vastleggen van belasting zijn we mee bezig\
  Staatkas beveiligen, is getest en goed bekeken, maar weet niet of dat terug moet.
  Gebalanceerde studies is gelukt
  verbeteren justitie, ook gelukt


  _________________
  <br>
  avatar
  mestdaghje
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 457
  Leeftijd : 23
  Woonplaats : Rotterdam
  Registration date : 22-09-12

  Re: oude programma

  Bericht  mestdaghje op 9/9/2013, 19:16

  Ik ben het programma een beetje aan het herschrijven op basis van wat Petrus_antonius en Niek al gezegd hebben en hoe ik het zelf zie.
  Morgen zou dit voorstel af moeten zijn en zal ik het hier posten, dan kunnen we erover discussiŽren Wink

  Hebben jullie nog nieuwe ideeŽn voor in het programma?


  _________________
  Ondervoorzitter van de Partij van Oranje - Officier in de Orde van de Hollandse Leeuw - Hoofdstadswachter te Rotterdam
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: oude programma

  Bericht  petrus_antonius op 9/9/2013, 21:37

  Persoonlijk zou ik graag budget zien voor onze krijgsmacht. Budget om kleine en grote oefeningen te organiseren en zo de betrokkenheid te verhogen. Op deze manier duurt het geen dagen eer we gemobiliseerd zijn, zoals het nu veelal wel het geval is.

  gielen
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 76
  Leeftijd : 23
  Woonplaats : Haarlem
  Registration date : 19-03-09

  Re: oude programma

  Bericht  gielen op 9/9/2013, 21:56

  dat zou ik ook wel willen zien, zou zeer goed zijn om dat een keer per 2 maanden of zo om te oefenen.
  avatar
  mestdaghje
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 457
  Leeftijd : 23
  Woonplaats : Rotterdam
  Registration date : 22-09-12

  Re: oude programma

  Bericht  mestdaghje op 10/9/2013, 09:53

  Ziezo, hier een eerste aanpassing van het programma. Hier en daar nogal kort, maar mijn inspiratie was op.
  Als er nog opmerkingen/ideeŽn zijn, laat maar horen!

  [rp]

  Het is weer zover! Vandaag presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u kunt zien zullen †de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit ook dit termijn opnieuw hun krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk lid Aarlus is weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Goede samenwerking in de Raad
  Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.

  Mijnenbeleid
  Het mijnensysteem is sinds kort opnieuw veranderd. En zeker nu er waarschijnlijk weer meer activiteit komt in de mijnen na de vakantie, zal er nog gezocht moeten worden naar het meest optimale onderhoudssysteem. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken door middel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met Laurenz, Kosygin en Niekhzm als voormalige mijnopzichters.

  Economisch beleid

  • Het beloofde financiŽle maandverslag is er gekomen, en uiteraard willen wij nu verzekeren dat dit blijft voortbestaan. Economische transparantie is een prioriteit.
  • 2 termijnen geleden zijn de vastgoedbelastingen in Holland gedaald tot een bedrag van 13 fl. Dit gebeurde echter via een nooddecreet om de nieuwe situatie te kunnen uittesten. Wij vinden dat het Graafschap sterk genoeg is gebleken om de verlaging permanent te maken. Daarom willen wij deze nu in de wetgeving verwerken.


  Veiligheid
  Om de veiligheid in ons Graafschap in elke situatie te garanderen, willen wij een budget voorzien voor militaire oefeningen. Hiermee willen wij elke 2 maanden het leger opzetten zoals moet gebeuren tijdens noodsituaties. Op die manier zouden we beter voorbereid zijn en kunnen we sneller mobiliseren bij echte aanvallen.


  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen. Daarover is ook een gesprek gaande. Die is opgestart extern en op aandringen van onder andere de graaf twee termijnen terug en de vorige lijsttrekker van EEN.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was in het verleden, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creŽert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daarentegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen blijven ieder wetsartikel onder de loep nemen zoals de voorbije termijnen en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de Rotterdamse haven zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.

  Gebalanceerde studies
  Vorig termijn is er onder Graaf Niekhzm een compromis gesloten tussen de Universiteit en de Raad omtrent de Universiteitswet. Dit compromis zal in de komende maanden uitgetest worden, en wij hopen alvast dat de rust nu definitief kan terugkeren omtrent dit heikele punt. Mocht het echter nodig blijken, is EEN bereid om opnieuw te zoeken naar een compromis tussen beide partijen. Wij zijn namelijk voorstander van vrijheid tot studeren, maar wij beseffen ook dat een goede verstandhouding met de Universiteit noodzakelijk is voor de goede werking ervan.
  [/rp]


  _________________
  Ondervoorzitter van de Partij van Oranje - Officier in de Orde van de Hollandse Leeuw - Hoofdstadswachter te Rotterdam
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: oude programma

  Bericht  niekhzm op 10/9/2013, 16:18

  belasting deel kan eruit en sring deel kan eruit beiden worden nu afgerond


  _________________
  <br>
  avatar
  Christiaan
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 206
  Leeftijd : 26
  Woonplaats : Heusden
  Registration date : 25-02-13

  Re: oude programma

  Bericht  Christiaan op 10/9/2013, 22:53

  Ik kijk hier morgennamiddag naar, morgen krijg je zeker mijn opmerkingen Wink

  Maar ziet er toch al goed werk uit!
  avatar
  Christiaan
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 206
  Leeftijd : 26
  Woonplaats : Heusden
  Registration date : 25-02-13

  Re: oude programma

  Bericht  Christiaan op 12/9/2013, 09:08

  Ik weet nu al dat er commentaar gaat komen op de goede samenwerking, gezien hoe de onderhandelingen verlopen zijn begin van dit termijn. Ik zeg niet dat we daarom ons programma moeten aanpassen, maar we moeten zeker wel een antwoord hebben als men er wat van zegt.

  Aangaande de studies vind ik wel dat je moet oppassen. We hebben voor lange periode afgesproken om het compromis zijn werk te laten doen. Ik weet dat het er wel in staat, maar tegelijk hint het punt zo precies naar "maar we willen gerust wel nog eens de zaak bekijken". Ik weet niet of het misschien idealiter is om de verwoording wat aan te passen?

  Misschien kun je wel wat zeggen over de veiligheid op niveau van de Schout. AID en de Schutterij zijn in de eerste helft van dit termijn in elkaar gezakt gelijk een pudding en volgens mij loopt nu nog altijd niet alles zoals het hoort. Je kan daar mogelijks zeggen dat Morrigan haar uiterste best doet in de Schutterij en dat EEN graag deze inzet ziet verder gaan in het komende termijn, zodat de Schutterij en AID weer op het niveau komen te staan dat ze hun werk volledig kunnen doen en dat het ook echt gebeurd. (Natuurlijk wel opletten dat je ze niet beledigd ook niet hť Razz )
  avatar
  mestdaghje
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 457
  Leeftijd : 23
  Woonplaats : Rotterdam
  Registration date : 22-09-12

  Re: oude programma

  Bericht  mestdaghje op 12/9/2013, 10:36

  Ik zal er vandaag eens over nadenken hoe ik het ga verwoorden, maar het is niet gemakkelijk Wink


  _________________
  Ondervoorzitter van de Partij van Oranje - Officier in de Orde van de Hollandse Leeuw - Hoofdstadswachter te Rotterdam
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: oude programma

  Bericht  niekhzm op 14/9/2013, 08:34

  verwoord het wel snel want morgen moet er een programma zijn en moeten er brieven gestuurd worden.

  Ik zal vast voorbeeld brief neerzetten pas deze aub ook aan. Zodat we morgen kunnen sturen


  _________________
  <br>
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: oude programma

  Bericht  niekhzm op 14/9/2013, 08:50

  [rp]

  Het is weer zover! Vandaag presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u kunt zien zullen de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit ook dit termijn opnieuw hun krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk lid Aarlus is weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Goede samenwerking in de Raad
  Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen, [color=#3366ff]op dezelfde wijze als de andere raadsleden ons behandelen, [/color en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.

  Mijnenbeleid
  Het mijnensysteem is sinds kort opnieuw veranderd. En zeker nu er waarschijnlijk weer meer activiteit komt in de mijnen na de vakantie, zal er nog gezocht moeten worden naar het meest optimale onderhoudssysteem. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken door middel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met Laurenz, Kosygin en Niekhzm als voormalige mijnopzichters.

  Economisch beleid

  • Het beloofde financiŽle maandverslag is er gekomen, en uiteraard willen wij nu verzekeren dat dit blijft voortbestaan. Economische transparantie is een prioriteit.
  • Nu de belasting al enige tijd lager is willen we gaan proberen om de velden te stimuleren. Dit vanwege meer inkomen voor de burgers en voor de Raad/steden die nu zo nu en dan met tekorten aan goederen zit.


  Veiligheid
  Om de veiligheid in ons Graafschap in elke situatie te garanderen, willen wij een budget voorzien voor militaire oefeningen. Hiermee willen wij elke 2 maanden het leger opzetten zoals moet gebeuren tijdens noodsituaties. Op die manier zouden we beter voorbereid zijn en kunnen we sneller mobiliseren bij echte aanvallen.


  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was in het verleden, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creŽert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daarentegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen blijven ieder wetsartikel onder de loep nemen zoals de voorbije termijnen en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de Rotterdamse haven zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.

  Gebalanceerde studies
  Vorig termijn is er onder Graaf Niekhzm een compromis gesloten tussen de Universiteit en de Raad omtrent de Universiteitswet. Dit compromis zal in de komende maanden uitgetest worden, en wij hopen alvast dat de rust nu definitief kan terugkeren omtrent dit heikele punt. Mocht het echter nodig blijken na de testperiode, is EEN bereid om opnieuw te zoeken naar een compromis tussen beide partijen. Wij zijn namelijk voorstander van vrijheid tot studeren, maar wij beseffen ook dat een goede verstandhouding met de Universiteit noodzakelijk is voor de goede werking ervan.
  [/rp]
  [/quote]
  schutterij kan een probleem geven. Vanwege dat je te snel beledigt.

  Ik heb op schiutterij alle punten die genoemd waren er in verwerkt. Mogelijk kan je het iets verder nog verwerken mestdaghje


  _________________
  <br>
  avatar
  mestdaghje
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 457
  Leeftijd : 23
  Woonplaats : Rotterdam
  Registration date : 22-09-12

  Re: oude programma

  Bericht  mestdaghje op 14/9/2013, 16:55

  De nieuwe versie Wink

  [rp]
  Verkiezingsprogramma 25/09/1461  Het is weer zover! Vandaag presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u kunt zien zullen †de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit ook dit termijn opnieuw hun krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk lid Aarlus is weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Goede samenwerking in de Raad
  Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.

  Mijnenbeleid
  Het mijnensysteem is sinds kort opnieuw veranderd. En zeker nu er waarschijnlijk weer meer activiteit komt in de mijnen na de vakantie, zal er nog gezocht moeten worden naar het meest optimale onderhoudssysteem. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken door middel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met Laurenz, Kosygin en Niekhzm als voormalige mijnopzichters.

  Economisch beleid
  • Het beloofde financiŽle maandverslag is er gekomen, en uiteraard willen wij nu verzekeren dat dit blijft voortbestaan. Economische transparantie is een prioriteit.
  • 2 termijnen geleden zijn de vastgoedbelastingen in Holland gedaald tot een bedrag van 13 fl. Dit gebeurde echter via een nooddecreet om de nieuwe situatie te kunnen uittesten. Wij vinden dat het Graafschap sterk genoeg is gebleken om de verlaging permanent te maken. Daarom willen wij deze nu in de wetgeving verwerken.

  Veiligheid
  Om de veiligheid in ons Graafschap in elke situatie te garanderen, willen wij een budget voorzien voor militaire oefeningen. Hiermee willen wij elke 2 maanden het leger opzetten zoals moet gebeuren tijdens noodsituaties. Op die manier zouden we beter voorbereid zijn en kunnen we sneller mobiliseren bij echte aanvallen.
  Ook willen wij de intentie uiten om werk te maken van de Hollandse schutterij. Deze is in de voorbije termijnen stilaan wat verwaterd, denk bijvoorbeeld aan het inkrimpen van de AID. In het huidige termijn is dit probleem reeds vol inzet aangepakt door Schout Morrigan. Ondanks deze mooie inspanningen is er nog steeds werk voor de boeg. Ook mogen de inspanningen van het ene termijn niet verloren gaan in het volgende. Wij nemen dit punt op in ons programma om aan iedereen duidelijk te maken dat wij hier belang aan hechten en hieraan willen werken.

  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was in het verleden, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creŽert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daarentegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen blijven ieder wetsartikel onder de loep nemen zoals de voorbije termijnen en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de Rotterdamse haven zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.

  Gebalanceerde studies
  Vorig termijn is er onder Graaf Niekhzm een compromis gesloten tussen de Universiteit en de Raad omtrent de Universiteitswet. Dit compromis zal in de komende maanden uitgetest worden, en wij hopen alvast dat de rust nu definitief kan terugkeren omtrent dit heikele punt. †Wij zijn voorstander van vrijheid tot studeren, maar wij beseffen ook dat een goede verstandhouding met de Universiteit noodzakelijk is voor de goede werking ervan. Daarom denken wij dat het huidige compromis een goede oplossing is. Mocht na de testperiode toch blijken dat de nieuwe wet niet zou werken, is EEN uiteraard wel bereid om opnieuw te zoeken naar een compromis tussen beide partijen, al is dit niet onze intentie.
  [/rp]


  _________________
  Ondervoorzitter van de Partij van Oranje - Officier in de Orde van de Hollandse Leeuw - Hoofdstadswachter te Rotterdam
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: oude programma

  Bericht  niekhzm op 15/9/2013, 10:17

  prima plaats maar ig

  zodat we aan de slag kunnen


  _________________
  <br>
  avatar
  mestdaghje
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 457
  Leeftijd : 23
  Woonplaats : Rotterdam
  Registration date : 22-09-12

  Re: oude programma

  Bericht  mestdaghje op 15/9/2013, 11:38

  Het programma staat ig Wink

  Graag deelnemen aan het topic aub.


  _________________
  Ondervoorzitter van de Partij van Oranje - Officier in de Orde van de Hollandse Leeuw - Hoofdstadswachter te Rotterdam

  Gesponsorde inhoud

  Re: oude programma

  Bericht  Gesponsorde inhoud


   Het is nu 16/12/2017, 08:22