Partij van Oranje

  Oude verkiezingsprogramma

  Deel
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Oude verkiezingsprogramma

  Bericht  petrus_antonius op 5/11/2013, 19:39


  Verkiezingsprogramma 25/09/1461  Het is weer zover! Vandaag presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u kunt zien zullen de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit ook dit termijn opnieuw hun krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk lid Aarlus is weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Goede samenwerking in de Raad
  Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.

  Mijnenbeleid
  Het mijnensysteem is sinds kort opnieuw veranderd. En zeker nu er waarschijnlijk weer meer activiteit komt in de mijnen na de vakantie, zal er nog gezocht moeten worden naar het meest optimale onderhoudssysteem. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken door middel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met Laurenz, Kosygin en Niekhzm als voormalige mijnopzichters.

  Economisch beleid
  • Het beloofde financiŽle maandverslag is er gekomen, en uiteraard willen wij nu verzekeren dat dit blijft voortbestaan. Economische transparantie is een prioriteit.
  • 2 termijnen geleden zijn de vastgoedbelastingen in Holland gedaald tot een bedrag van 13 fl. Dit gebeurde echter via een nooddecreet om de nieuwe situatie te kunnen uittesten. Wij vinden dat het Graafschap sterk genoeg is gebleken om de verlaging permanent te maken. Daarom willen wij deze nu in de wetgeving verwerken.
  Veiligheid
  Om de veiligheid in ons Graafschap in elke situatie te garanderen, willen wij een budget voorzien voor militaire oefeningen. Hiermee willen wij elke 2 maanden het leger opzetten zoals moet gebeuren tijdens noodsituaties. Op die manier zouden we beter voorbereid zijn en kunnen we sneller mobiliseren bij echte aanvallen.
  Ook willen wij de intentie uiten om werk te maken van de Hollandse schutterij. Deze is in de voorbije termijnen stilaan wat verwaterd, denk bijvoorbeeld aan het inkrimpen van de AID. In het huidige termijn is dit probleem reeds vol inzet aangepakt door Schout Morrigan. Ondanks deze mooie inspanningen is er nog steeds werk voor de boeg. Ook mogen de inspanningen van het ene termijn niet verloren gaan in het volgende. Wij nemen dit punt op in ons programma om aan iedereen duidelijk te maken dat wij hier belang aan hechten en hieraan willen werken.

  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was in het verleden, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creŽert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daarentegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen blijven ieder wetsartikel onder de loep nemen zoals de voorbije termijnen en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de Rotterdamse haven zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.

  Gebalanceerde studies
  Vorig termijn is er onder Graaf Niekhzm een compromis gesloten tussen de Universiteit en de Raad omtrent de Universiteitswet. Dit compromis zal in de komende maanden uitgetest worden, en wij hopen alvast dat de rust nu definitief kan terugkeren omtrent dit heikele punt. Wij zijn voorstander van vrijheid tot studeren, maar wij beseffen ook dat een goede verstandhouding met de Universiteit noodzakelijk is voor de goede werking ervan. Daarom denken wij dat het huidige compromis een goede oplossing is. Mocht na de testperiode toch blijken dat de nieuwe wet niet zou werken, is EEN uiteraard wel bereid om opnieuw te zoeken naar een compromis tussen beide partijen, al is dit niet onze intentie.
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: Oude verkiezingsprogramma

  Bericht  petrus_antonius op 5/11/2013, 19:41

  Veel van deze punten kunnen blijven staan. Toch zullen we het iets anders moeten verpakken, zodat het niet lijkt alsof we dit termijn helemaal niets hebben gedaan. Schiet er graag op, dan zal ik er aan het eind van de week een nieuw geheel van maken!
  avatar
  Aarlus
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 12
  Leeftijd : 104
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 10-05-13

  Re: Oude verkiezingsprogramma

  Bericht  Aarlus op 7/11/2013, 11:55

  Ik zou werken met een heel nieuwe tekst, er komt altijd kritiek op een oud programma dat maar licht is aangepast. Ofwel moet je een soort van ideologie plaatsen...
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: Oude verkiezingsprogramma

  Bericht  niekhzm op 7/11/2013, 11:59

  nieuwe tekst, mewt overname van punten, bepaalde punten zijn nu eenmaal langertermijn


  _________________
  <br>
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: Oude verkiezingsprogramma

  Bericht  niekhzm op 8/11/2013, 10:05

  ik denk dat bijna alles wel terug kan komen, maar welke nieuwe punten nog erbij.  _________________
  <br>
  avatar
  Mattheuss
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 520
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 20-09-11

  Re: Oude verkiezingsprogramma

  Bericht  Mattheuss op 8/11/2013, 15:56

  Ik zal trachten me er dit weekend eens op te storten. Misschien heeft Anton wel zin in een brainstormsessie via skype/messenger?


  _________________
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: Oude verkiezingsprogramma

  Bericht  niekhzm op 12/11/2013, 16:48

  Mijn opzet zou zijn


  Verkiezingsprogramma 21/11/1461  Zoals elke twee maanden is het weer tijd voor nieuwe verkiezingen. Om die reden presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u al langzamerhand begint in te zien werken†de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit vaak samen. Ook dit termijn zullen wij opnieuw onze †krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk leden zijn weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Wij hebben in ons programma veel punten doorgezet. Dit zijn punten die niet in ťťn termijn te behalen zijn, maar over meerdere termijnen aan wordt gewerkt. Regeren is vooruit zien en niet alleen handelen voor ťťn periode. Dat betekend dat wij continuÔteit bieden en niet constant het wiel proberen uit te vinden. Natuurlijk betekend dat niet dat we geen nieuwe ideeŽn hebben. Ook dit termijn staan er nieuwe programmapunten op het programma. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Goede samenwerking in de Raad
  Elke raad moet functioneren. Dat betekend dat elke raad zal moeten samenwerken. Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.

  Mijnenbeleid
  Het mijnensysteem is enkele maanden geleden veranderd. Langzamerhand komen we erachter hoe we optimaal gebruik kunnen maken van de mijnen en wanneer we wat moeten doen om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Elk termijn moet er rekening gehouden worden met veranderingen en daar moet op worden ingespeeld om naar het meest optimale onderhoudssysteem te komen. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken door middel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met o.a.Laurenzen Niekhzm als voormalige mijnopzichters.

  Economisch beleid

  • Economische transparantie is een prioriteit. Dat betekend het leveren van een financiŽle maandverslag en eindverslag. is er gekomen.
  • Er is een constante zoektocht naar handelsdeals. Dat houdt in zowel aan- en verkoop van goederen, maar ook overslag van goederen door middel van aankopen en duurder doorverkopen. In verleden heeft dit vaak genoeg goed gewerkt. Holland bevindt zich op een hoofdlijn naar Engeland en Duitsland. Laten we daar gebruik van maken.

  Veiligheid
  Om de veiligheid in ons Graafschap in elke situatie te garanderen, willen wij een budget voorzien voor militaire oefeningen. Hiermee willen wij elke 2 maanden het leger opzetten zoals moet gebeuren tijdens noodsituaties. Op die manier zouden we beter voorbereid zijn en kunnen we sneller mobiliseren bij echte aanvallen.
  Ook willen we werk vanuit het verleden in stand houden. Dat betekend dat de schutterij, waaronder de AID verstevigd moeten worden. Zodat de veiligheid niet afhankelijk wordt van enkele mensen, ondanks hun goede werk. Deze mensen moeten ondersteund worden. Daar willen wij voor zorgen.

  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen. Wij zijn een voorstander van 1 rijksambassadeur voor alle SRING gebieden, zodat ook optimaal gehandeld kan worden met deze gebieden.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was in het verleden, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creŽert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daarentegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen blijven ieder wetsartikel onder de loep nemen zoals de voorbije termijnen en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de havens zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.

  Noodzakelijke goederen voor Holland
  Holland heeft een vrij dure houtmarkt. Dat komt doordat bijlen voor Leiden erg duur zijn om te houden. Daarom willen wij er ook voor zorgen dat we goedkoop hout uit het buitenland kunnen importeren zodat de 3d module wel gebruikt kan worden, zonder dat we last krijgen met voedselvoorraden en tekorten aan andere houtproducten. Tevens zullen wij ( of de mvh opdracht geven) opzoek gaan naar ijzer. Ijzer is moeilijk te krijgen. Vandaar dat wij graag een noodvoorraad willen hebben, gezien de ijzer nog wel eens schommelt. Dit betekend niet duizenden kwintalen, maar meer rond de 300 qua importen. Dit heeft beide te maken met het feit dat in Leiden en Rotterdam de havens liggen waaraan gewerkt wordt of in de toekomst gewerkt gaat worden.

  kerstfeest
  Wij willen als raad zijnde een feest organiseren rondom kerst. Een feest die laat zien dat we ťťn Holland zijn, met meerdere ideeŽn die allemaal streven naar een gezellig en gezamenlijk welvarend Holland. In de afgelopen jaren heeft de PvO en de familie Vencedor dit al gedaan. Wij willen dit overnemen en er een feest voor alle Hollanders van maken. Wij hebben daar natuurlijk alle hulp bij nodig en nodige mensen dan ook uit om samen met de raad het te organiseren.  _________________
  <br>

  Gesponsorde inhoud

  Re: Oude verkiezingsprogramma

  Bericht  Gesponsorde inhoud


   Het is nu 16/12/2017, 08:24