Partij van Oranje

  programma

  Deel
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  programma

  Bericht  niekhzm op 12/11/2013, 19:59

  niekhzm schreef:Mijn opzet zou zijn

  Maar aub breng iets in, zodat we binnen 2 dagen een programma hebben


  Verkiezingsprogramma 21/11/1461  Zoals elke twee maanden is het weer tijd voor nieuwe verkiezingen. Om die reden presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u al langzamerhand begint in te zien werken de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit vaak samen. Ook dit termijn zullen wij opnieuw onze  krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk leden zijn weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Wij hebben in ons programma veel punten doorgezet. Dit zijn punten die niet in één termijn te behalen zijn, maar over meerdere termijnen aan wordt gewerkt. Regeren is vooruit zien en niet alleen handelen voor één periode. Dat betekend dat wij continuïteit bieden en niet constant het wiel proberen uit te vinden. Natuurlijk betekend dat niet dat we geen nieuwe ideeën hebben. Ook dit termijn staan er nieuwe programmapunten op het programma. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Goede samenwerking in de Raad
  Elke raad moet functioneren. Dat betekend dat elke raad zal moeten samenwerken. Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.

  Mijnenbeleid
  Het mijnensysteem is enkele maanden geleden veranderd. Langzamerhand komen we erachter hoe we optimaal gebruik kunnen maken van de mijnen en wanneer we wat moeten doen om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Elk termijn moet er rekening gehouden worden met veranderingen en daar moet op worden ingespeeld om naar het meest optimale onderhoudssysteem te komen. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken door middel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met o.a.Laurenzen Niekhzm als voormalige mijnopzichters.

  Economisch beleid

  • Economische transparantie is een prioriteit. Dat betekend het leveren van een financiële maandverslag en eindverslag. is er gekomen.
  • Er is een constante zoektocht naar handelsdeals. Dat houdt in zowel aan- en verkoop van goederen, maar ook overslag van goederen door middel van aankopen en duurder doorverkopen. In verleden heeft dit vaak genoeg goed gewerkt. Holland bevindt zich op een hoofdlijn naar Engeland en Duitsland. Laten we daar gebruik van maken.

  Veiligheid
  Om de veiligheid in ons Graafschap in elke situatie te garanderen, willen wij een budget voorzien voor militaire oefeningen. Hiermee willen wij elke 2 maanden het leger opzetten zoals moet gebeuren tijdens noodsituaties. Op die manier zouden we beter voorbereid zijn en kunnen we sneller mobiliseren bij echte aanvallen.
  Ook willen we werk vanuit het verleden in stand houden. Dat betekend dat de schutterij, waaronder de AID verstevigd moeten worden. Zodat de veiligheid niet afhankelijk wordt van enkele mensen, ondanks hun goede werk. Deze mensen moeten ondersteund worden. Daar willen wij voor zorgen.

  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen. Wij zijn een voorstander van 1 rijksambassadeur voor alle SRING gebieden, zodat ook optimaal gehandeld kan worden met deze gebieden.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was in het verleden, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creëert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daarentegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen blijven ieder wetsartikel onder de loep nemen zoals de voorbije termijnen en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de havens zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.

  Noodzakelijke goederen voor Holland
  Holland heeft een vrij dure houtmarkt. Dat komt doordat bijlen voor Leiden erg duur zijn om te houden. Daarom willen wij er ook voor zorgen dat we goedkoop hout uit het buitenland kunnen importeren zodat de 3d module wel gebruikt kan worden, zonder dat we last krijgen met voedselvoorraden en tekorten aan andere houtproducten. Tevens zullen wij ( of de mvh opdracht geven) opzoek gaan naar ijzer. Ijzer is moeilijk te krijgen. Vandaar dat wij graag een noodvoorraad willen hebben, gezien de ijzer nog wel eens schommelt. Dit betekend niet duizenden kwintalen, maar meer rond de 300 qua importen. Dit heeft beide te maken met het feit dat in Leiden en Rotterdam de havens liggen waaraan gewerkt wordt of in de toekomst gewerkt gaat worden.

  kerstfeest
  Wij willen als raad zijnde een feest organiseren rondom kerst. Een feest die laat zien dat we één Holland zijn, met meerdere ideeën die allemaal streven naar een gezellig en gezamenlijk welvarend Holland. In de afgelopen jaren heeft de PvO en de familie Vencedor dit al gedaan. Wij willen dit overnemen en er een feest voor alle Hollanders van maken. Wij hebben daar natuurlijk alle hulp bij nodig en nodige mensen dan ook uit om samen met de raad het te organiseren.  _________________
  <br>
  avatar
  mestdaghje
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 457
  Leeftijd : 23
  Woonplaats : Rotterdam
  Registration date : 22-09-12

  Re: programma

  Bericht  mestdaghje op 12/11/2013, 20:12

  Ik heb het momenteel nogal druk. Is het goed als ik pas donderdag of vrijdag het voorstel doorlees en eventueel dingen toevoeg/aanpas? Of is dat te laat?


  _________________
  Ondervoorzitter van de Partij van Oranje - Officier in de Orde van de Hollandse Leeuw - Hoofdstadswachter te Rotterdam
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 13/11/2013, 09:32

  dat is te laat

  morgen moet ie uiterlijk staan


  _________________
  <br>
  avatar
  Christiaan
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 206
  Leeftijd : 26
  Woonplaats : Heusden
  Registration date : 25-02-13

  Re: programma

  Bericht  Christiaan op 13/11/2013, 10:38

  Wanneer morgen? Ik heb hier pas morgenvoormiddag tijd voor.

  Ik mag daarnaast toch wel hopen dat Petrus het programma gaat posten? Hij is immers onze lijsttrekker.
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 13/11/2013, 10:53

  uiterlijk morgenavond.

  Hij moet staan als de verkiezingen lopen.

  Dat is dus de 15de. Dus morgenavond moet ie gepost worden.


  _________________
  <br>

  koalabeertje
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 140
  Leeftijd : 24
  Woonplaats : Leiden
  Registration date : 27-10-09

  Re: programma

  Bericht  koalabeertje op 13/11/2013, 13:48

  Het ziet er aardig uit in mijn ogen, alhoewel ik nog twee foutjes zie:

  "Economische transparantie is een prioriteit. Dat betekend het leveren van een financiële maandverslag en eindverslag. is er gekomen."
  Is een rare zin en raar geschreven, even veranderen lijkt me?

  "Eendracht zal dit trachten te bereiken door middel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met o.a.Laurenzen Niekhzm als voormalige Mijnopzichters."

  Volgens mij heb ik ook hier wel eens wat aan bijgedragen, of tellen gebeurtenissen in het verleden niet meer? Wink

  Verder kan ik het er aardig mee eens zijn, alhoewel ik op sommige punten nog vraagtekens zet.
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 13/11/2013, 15:47

  Dit was een opzetje van mijn kant.

  Die twee fouten moeten eruit

  en ik wist niet meer precies of jij ook MO was geweest vandaar. Dus ik noem je graag erbij.

  Maar alle input mag komen hoor


  _________________
  <br>
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: programma

  Bericht  petrus_antonius op 14/11/2013, 10:17

  niekhzm schreef:
  Mijn opzet zou zijn

  Maar aub breng iets in, zodat we binnen 2 dagen een programma hebben


  Verkiezingsprogramma 21/11/1461  Zoals elke twee maanden is het weer tijd voor nieuwe verkiezingen. Om die reden presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u al langzamerhand begint in te zien werken de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit vaak samen. Ook dit termijn zullen wij opnieuw onze krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk leden zijn weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Wij hebben in ons programma veel punten doorgezet. Dit zijn punten die niet in één termijn te behalen zijn, maar over meerdere termijnen aan wordt gewerkt. Regeren is vooruit zien en niet alleen handelen voor één periode. Dat betekent dat wij continuïteit bieden en niet constant het wiel proberen uit te vinden. Natuurlijk betekent dat niet dat we geen nieuwe ideeën hebben. Ook dit termijn staan er nieuwe programmapunten op het programma. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Goede samenwerking in de Raad
  Elke raad moet functioneren. Dat betekent dat elke raad zal moeten samenwerken. Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.

  Mijnenbeleid
  Het mijnensysteem is enkele maanden geleden veranderd. Langzamerhand komen we erachter hoe we optimaal gebruik kunnen maken van de mijnen en wanneer we wat moeten doen om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Dit termijn heeft de Raad ontdekt dat frequent onderhoud een enorme kostenbesparing kan worden bereikt. Elk termijn moet er rekening gehouden worden met veranderingen en daar moet op worden ingespeeld om naar het meest optimale onderhoudssysteem te komen. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken doormiddel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met o.a.Laurenzen, Niekhzm en Petrus_Antonius als voormalige mijnopzichters.

  Economisch beleid

  Economische transparantie is een prioriteit. Dat betekent het leveren van een financiële maandverslag en eindverslag. Deze is gekomen en willen we in ere houden.
  Er is een constante zoektocht naar handelsdeals. Dat houdt in zowel aan- en verkoop van goederen, maar ook overslag van goederen door middel van aankopen en duurder doorverkopen. In het verleden heeft dit vaak genoeg goed gewerkt. Holland bevindt zich op een hoofdlijn naar Engeland en Duitsland. Laten we daar gebruik van maken.

  Veiligheid
  Tijdens het huidig termijn is gestart met de heroprichting van een Hollands leger. Dit is een proces wat nog zal voortduren in het vorige termijn. Wij willen dat het leger een budget krijgt zodat deze ook bestaansrecht heeft. (e.g. Kan oefenen en haar soldaten kan betalen bij nood en inzet.)
  Ook willen we werk vanuit het verleden in stand houden. Dat betekend dat de schutterij, waaronder de AID verstevigd moeten worden. Zodat de veiligheid niet afhankelijk wordt van enkele mensen, ondanks hun goede werk. Deze mensen moeten ondersteund worden. Daar willen wij voor zorgen.

  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen. Wij zijn een voorstander van 1 rijksambassadeur voor alle SRING gebieden, zodat ook optimaal gehandeld kan worden met deze gebieden.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was in het verleden, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creëert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daarentegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen blijven ieder wetsartikel onder de loep blijven nemen zoals de voorbije termijnen en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de havens zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.

  Noodzakelijke goederen voor Holland
  Holland heeft een vrij dure houtmarkt. Dat komt doordat bijlen voor Leiden erg duur zijn om te houden. Daarom willen wij er ook voor zorgen dat we goedkoop hout uit het buitenland kunnen importeren zodat de 3d module wel gebruikt kan worden, zonder dat we last krijgen met voedselvoorraden en tekorten aan andere houtproducten. Tevens zullen wij ( of de mvh opdracht geven) op zoek te gaan naar ijzer. Ijzer is moeilijk te krijgen. Vandaar dat wij graag een noodvoorraad willen hebben, gezien de ijzervoorraad nog wel eens schommelt. Dit betekend niet duizenden kwintalen, maar meer rond de 300 qua importen. Dit heeft beide te maken met het feit dat in Leiden en Rotterdam de havens liggen waaraan gewerkt wordt of in de toekomst gewerkt gaat worden.

  Kerstfeest
  Wij willen als raad zijnde een feest organiseren rondom kerst. Een feest dat laat zien dat we één Holland zijn, met meerdere ideeën die allemaal streven naar een gezellig en gezamenlijk welvarend Holland. In de afgelopen jaren heeft de PvO en de familie Vencedor dit al gedaan. Wij willen dit overnemen en er een feest voor alle Hollanders van maken. Wij hebben daar natuurlijk alle hulp bij nodig en nodige mensen dan ook uit om samen met de raad het te organiseren.
  Lijkt me een goed programma. Bovenstaand, heb ik een aantal kleinigheden aangepast. Je moet je afvragen of we bij het kerstfeest moeten benoemen dat het iets van pvo en vendecor was. Daardoor lijkt het 'hun' feestje, terwijl het iets van Holland moet worden.

  Niek als jij de wijzigingen in de nette lay-out van hierboven wilt zetten (en mij de code stuurt) dan zal ik het vanavond publiceren.
  avatar
  Christiaan
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 206
  Leeftijd : 26
  Woonplaats : Heusden
  Registration date : 25-02-13

  Re: programma

  Bericht  Christiaan op 14/11/2013, 10:44

  Ik denk wel dat we een woordje moeten doen over activiteit. Activiteit is altijd ons streefdoel geweest lijkt me, maar dat is zeker dit termijn wel in het water gevallen. Er nu niets over zeggen betekent snel bakken vol kritiek...
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 14/11/2013, 11:03

  als we er wel wat over zeggen heb je ook die kritiek


  _________________
  <br>
  avatar
  mestdaghje
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 457
  Leeftijd : 23
  Woonplaats : Rotterdam
  Registration date : 22-09-12

  Re: programma

  Bericht  mestdaghje op 14/11/2013, 11:34

  Ik zou het toch wat proberen te repliceren iets in de zin van:

  "We zijn er ons bewust van dat het termijn niet is verlopen zoals gehoopt. We zijn er immers niet in geslaagd om onze verkiezingsbelofte van activiteit na te komen. We willen ons hiervoor verontschuldigen en zullen ons uiterste best doen om dit wel waar te maken in de toekomst. Daarnaast willen we benadrukken dat de slechte activiteit in het voorbije termijn geen gebrek was aan de wil om actief te zijn vanuit EEN, maar dat we de pech hebben gehad dat 2 van onze leden zo inactief waren dat zij ook voor ons onbereikbaar waren. Hierdoor konden zij niet uit de Raad worden ontslagen en konden wij als partij dus ook niet in vervanging voorzien. Deze leden hebben ons vertrouwen geschaad, ze staan daarom ook niet meer op de lijst voor de huidige verkiezingen."

  Er komen waarschijnlijk ook vragen over mijn functioneren als Graaf, daar zal ik zelf wel op antwoorden Wink


  _________________
  Ondervoorzitter van de Partij van Oranje - Officier in de Orde van de Hollandse Leeuw - Hoofdstadswachter te Rotterdam
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 14/11/2013, 12:03

  ik zal er niet op wijzen, de vragen komen wel en dan beantwoord je ze.

  is slimmer, doen wij ook irl in de gemeenteraadsverkiezingen.


  _________________
  <br>
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 14/11/2013, 12:06

  Bijgewerkt

  ik zal dit een ig bericht sturen.

  Dan kan je het zo overnemen. ( ik stuur vanavond rond 16.00 naar jouw als er geen verdere opmerkingen meer zijn


  Verkiezingsprogramma 21/11/1461  Zoals elke twee maanden is het weer tijd voor nieuwe verkiezingen. Om die reden presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u al langzamerhand begint in te zien werken de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit vaak samen. Ook dit termijn zullen wij opnieuw onze  krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk leden zijn weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Wij hebben in ons programma veel punten doorgezet. Dit zijn punten die niet in één termijn te behalen zijn, maar over meerdere termijnen aan wordt gewerkt. Regeren is vooruit zien en niet alleen handelen voor één periode. Dat betekent dat wij continuïteit bieden en niet constant het wiel proberen uit te vinden. Natuurlijk betekent dat niet dat we geen nieuwe ideeën hebben. Ook dit termijn staan er nieuwe punten op het programma. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Goede samenwerking in de Raad
  Elke raad moet functioneren. Dat betekent dat elke raad zal moeten samenwerken. Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.

  Mijnenbeleid
  Het mijnensysteem is enkele maanden geleden veranderd. Langzamerhand komen we erachter hoe we optimaal gebruik kunnen maken van de mijnen en wanneer we wat moeten doen om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Dit termijn heeft de Raad ontdekt dat frequent onderhoud een enorme kostenbesparing kan worden bereikt. Elk termijn moet er rekening gehouden worden met veranderingen en daar moet op worden ingespeeld om naar het meest optimale onderhoudssysteem te komen. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken doormiddel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met o.a. Laurenz, koalabeertje, Petrus_Antonius en Niekhzm als voormalige mijnopzichters.

  Economisch beleid

  • Economische transparantie is een prioriteit. Dat betekent het leveren van een financieel maandverslag en eindverslag. Deze is gekomen en willen we in ere houden.
  • Er is een constante zoektocht naar handelsdeals. Dat houdt in zowel aan- en verkoop van goederen, maar ook overslag van goederen door middel van aankopen en duurder doorverkopen. In het verleden heeft dit vaak genoeg goed gewerkt. Holland bevindt zich op een hoofdlijn naar Engeland en Duitsland. Laten we daar gebruik van maken.

  Veiligheid
  Tijdens het huidig termijn is gestart met de heroprichting van een Hollands leger. Dit is een proces wat nog zal voortduren in het vorige termijn. Wij willen dat het leger een budget krijgt zodat deze ook bestaansrecht heeft. (e.g. Kan oefenen en haar soldaten kan betalen bij nood en inzet.) Ook willen we werk vanuit het verleden in stand houden. Dat betekent dat de schutterij, waaronder de AID verstevigd moeten worden. Zodat de veiligheid niet afhankelijk wordt van enkele mensen, ondanks hun goede werk. Deze mensen moeten ondersteund worden. Daar willen wij voor zorgen.

  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen. Wij zijn een voorstander van 1 rijksambassadeur voor alle SRING gebieden, zodat ook optimaal gehandeld kan worden met deze gebieden.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was in het verleden, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creëert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daar en tegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen ieder wetsartikel onder de loep blijven nemen zoals de voorbije termijnen en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de havens zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.

  Noodzakelijke goederen voor Holland
  Holland heeft een vrij dure houtmarkt. Dat komt doordat bijlen voor Leiden erg duur zijn om te houden. Daarom willen wij er ook voor zorgen dat we goedkoop hout uit het buitenland kunnen importeren zodat de 3d module wel gebruikt kan worden, zonder dat we last krijgen met voedselvoorraden en tekorten aan andere houtproducten. Tevens zullen wij ( of de mvh opdracht geven) opzoek gaan naar ijzer. Ijzer is moeilijk te krijgen. Vandaar dat wij graag een noodvoorraad willen hebben, gezien de ijzervoorraad nog wel eens schommelt. Dit betekent niet duizenden kwintalen, maar meer rond de 300 importen. Dit heeft beide te maken met het feit dat in Leiden en Rotterdam de havens liggen waaraan gewerkt wordt of in de toekomst gewerkt gaat worden.

  kerstfeest
  Wij willen als raad zijnde een feest organiseren rondom kerst. Een feest dat laat zien dat we één Holland zijn, met meerdere ideeën die allemaal streven naar een gezellig en gezamenlijk welvarend Holland. Wij hebben daar natuurlijk alle hulp bij nodig en nodige mensen dan ook uit om samen met de raad het te organiseren.  _________________
  <br>
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 14/11/2013, 16:22

  gestuurd


  _________________
  <br>
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 14/11/2013, 19:13

  niekhzm schreef:Bijgewerkt

  ik zal dit een ig bericht sturen.

  Dan kan je het zo overnemen. ( ik stuur vanavond rond 16.00 naar jouw als er geen verdere opmerkingen meer zijn


  Verkiezingsprogramma 21/11/1461  Zoals elke twee maanden is het weer tijd voor nieuwe verkiezingen. Om die reden presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u al langzamerhand begint in te zien werken de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit vaak samen. Ook dit termijn zullen wij opnieuw onze  krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk leden zijn weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Wij hebben in ons programma veel punten doorgezet. Dit zijn punten die niet in één termijn te behalen zijn, maar over meerdere termijnen aan wordt gewerkt. Regeren is vooruit zien en niet alleen handelen voor één periode. Dat betekent dat wij continuïteit bieden en niet constant het wiel proberen uit te vinden. Natuurlijk betekent dat niet dat we geen nieuwe ideeën hebben. Ook dit termijn staan er nieuwe punten op het programma. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Goede samenwerking in de Raad
  Elke raad moet functioneren. Dat betekent dat elke raad zal moeten samenwerken. Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.

  Mijnenbeleid
  Het mijnensysteem is enkele maanden geleden veranderd. Langzamerhand komen we erachter hoe we optimaal gebruik kunnen maken van de mijnen en wanneer we wat moeten doen om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Dit termijn heeft de Raad ontdekt dat frequent onderhoud een enorme kostenbesparing kan worden bereikt. Elk termijn moet er rekening gehouden worden met veranderingen en daar moet op worden ingespeeld om naar het meest optimale onderhoudssysteem te komen. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken doormiddel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met o.a. Laurenz, koalabeertje, Petrus_Antonius en Niekhzm als voormalige mijnopzichters.

  Economisch beleid

  • Economische transparantie is een prioriteit. Dat betekent het leveren van een financieel maandverslag en eindverslag. Deze is gekomen en willen we in ere houden.
  • Er is een constante zoektocht naar handelsdeals. Dat houdt in zowel aan- en verkoop van goederen, maar ook overslag van goederen door middel van aankopen en duurder doorverkopen. In het verleden heeft dit vaak genoeg goed gewerkt. Holland bevindt zich op een hoofdlijn naar Engeland en Duitsland. Laten we daar gebruik van maken.
  • Wij beloven geen belastingverlaging, maar hebben het beleid dat er elke maand getoetst wordt of de belasting niet lager kan. Dus als hij lager kan dan doen we dat ook. Niet door ermee te schermen, maar door het toe te passen

  Veiligheid
  Tijdens het huidig termijn is gestart met de heroprichting van een Hollands leger. Dit is een proces wat nog zal voortduren in het vorige termijn. Wij willen dat het leger een budget krijgt zodat deze ook bestaansrecht heeft. (e.g. Kan oefenen en haar soldaten kan betalen bij nood en inzet.) Ook willen we werk vanuit het verleden in stand houden. Dat betekent dat de schutterij, waaronder de AID verstevigd moeten worden. Zodat de veiligheid niet afhankelijk wordt van enkele mensen, ondanks hun goede werk. Deze mensen moeten ondersteund worden. Daar willen wij voor zorgen.

  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen. Wij zijn een voorstander van 1 rijksambassadeur voor alle SRING gebieden, zodat ook optimaal gehandeld kan worden met deze gebieden.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was in het verleden, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creëert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daar en tegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen ieder wetsartikel onder de loep blijven nemen zoals de voorbije termijnen en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de havens zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.

  Noodzakelijke goederen voor Holland
  Holland heeft een vrij dure houtmarkt. Dat komt doordat bijlen voor Leiden erg duur zijn om te houden. Daarom willen wij er ook voor zorgen dat we goedkoop hout uit het buitenland kunnen importeren zodat de 3d module wel gebruikt kan worden, zonder dat we last krijgen met voedselvoorraden en tekorten aan andere houtproducten. Tevens zullen wij ( of de mvh opdracht geven) opzoek gaan naar ijzer. Ijzer is moeilijk te krijgen. Vandaar dat wij graag een noodvoorraad willen hebben, gezien de ijzervoorraad nog wel eens schommelt. Dit betekent niet duizenden kwintalen, maar meer rond de 300 importen. Dit heeft beide te maken met het feit dat in Leiden en Rotterdam de havens liggen waaraan gewerkt wordt of in de toekomst gewerkt gaat worden.

  kerstfeest
  Wij willen als raad zijnde een feest organiseren rondom kerst. Een feest dat laat zien dat we één Holland zijn, met meerdere ideeën die allemaal streven naar een gezellig en gezamenlijk welvarend Holland. Wij hebben daar natuurlijk alle hulp bij nodig en nodige mensen dan ook uit om samen met de raad het te organiseren.  _________________
  <br>
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 14/11/2013, 20:01

  plaats hem aub wel

  anders komen we in de problemen straks


  _________________
  <br>
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: programma

  Bericht  petrus_antonius op 15/11/2013, 12:01

  Gelieve niet te scherp on de debatten te stappen. We winnen er toch geen stemmen mee, omdat degenen die daar komen al een kleur hebben. De paar die het niet hebben zullen eerder op sympathie dan op ideeën stemmen. Als we dus iets laten horen, laat dat dan ons verbindende geluid zijn. In combinatie met onze continuïteit.
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 15/11/2013, 16:01

  prima


  _________________
  <br>
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: programma

  Bericht  petrus_antonius op 17/11/2013, 20:01

  Niek, je zegt prima, maar je doet anders. Rond het gesprek met Say af met een vriendelijke noot en daarna gelieve niet meer zulke debatten aangaan zonder overleg!

  Antwoord geven op vragen is prima, maar zulke discussies moeten we echt niet hebben.
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 18/11/2013, 09:08

  welke discussie.

  In LVO had ik dat al gedaan, maar dan krijg ik weer een vraag van urdd die ik moet beantwoorden en dan zegt say weer dat ik me sytraatje schoon veeg. Die gozer is alleen maar aan het afschuiven op EEN en onwaarheden aan het vertellen dat ik hem dan corrigeer lijkt mij normaal.

  Morrigan heeft nu in meer dan een week geen enkel stuk geleverd aan mij als oa. Mag ik dat dan niet zeggen. Nee, ik moet zeggen dat ik zo lui ben. Terwijl ik niets kan doen.


  Voor de duidelijkheid en dit is voor mij een breekpunt. Ik kan echt dus niet instemmen met iemand van LVO als graaf. Dat is voor mij geen optie. Ik zal dus ook een LvO graaf niet erkennen. Ik vindt say zo achterbaks persoon in verkiezingstijd ( woorden verdraaien, stukken over liegen) dat ik hem niet als graaf wens, nog morrigan.  _________________
  <br>
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: programma

  Bericht  petrus_antonius op 18/11/2013, 11:15

  Het gaat er niet om wat jij wilt Niek. Het volk bepaalt. Als LvO de winnaar van deze verkiezingen wordt, dan kunnen we maar beter EENDRACHTig naar oplossingen zoeken dan verdeeldheid zaaien. Dit wil niet zeggen dat we maar blind de Graafpositie hoeven weg te geven, maar van te voren breekpunten opwerpen past niet binnen de ideologie van EEN.
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 18/11/2013, 11:21

  nu, ik gefe mijn grenzen aan. Ik weet ook dat PP nooit een LvO grafa zal erkennen. Gezien we de onderhandelingen samen doen lijkt het mij wle dta ik grenzen aangeef en waarom ik dat doe


  _________________
  <br>
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: programma

  Bericht  petrus_antonius op 18/11/2013, 12:25

  Het lijkt mij wijs dat ik als lijsttrekker de onderhandelingen voer. Eventuele aanvullingen zijn altijd welkom, maar we moeten uit één mond spreken. Ik zal open de onderhandelingen ingaan en neem je bezwaren mee. Als inderdaad blijkt dat de PP ook geen heil ziet in de LvO dan zal dat in de onderhandelingen duidelijk worden. Breekpunten, breken je uiteindelijk op. Wij willen eendracht, geen macht. Macht moet een middel zijn en niet een doel.
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma

  Bericht  niekhzm op 18/11/2013, 13:28

  We zouden wel hier goed overleggen

  We hebben afgesproken dat we dat ook zouden doen en dat we eventueel als twee man zouden onderhandelen. Dus sowieso er gesprekken tussen ons zijn.

  Nu denk ik gezien wat anton deed LvO niet gesyend gaat worden door PP

  xd

  Maar sowieso moet EEn wel zelf erachter staan, dus overleg met de gehele lijst lijkt me normaal


  _________________
  <br>
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: programma

  Bericht  petrus_antonius op 18/11/2013, 13:30

  Overleg hier is uiteraard van groot belang. Ik heb jullie steun dan ook hard nodig. Maar tijdens de onderhandelingen praten we met LvO en PP via één mond. Het mijne in dit geval.

  Wat bedoel je met:


  Nu denk ik gezien wat anton deed LvO niet gesyend gaat worden door PP

  Gesponsorde inhoud

  Re: programma

  Bericht  Gesponsorde inhoud


   Het is nu 16/12/2017, 08:23