Partij van Oranje

  programma januari-februari

  Deel
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  programma januari-februari

  Bericht  niekhzm op 6/1/2014, 10:24

  Nieuwe programma. Eeerst even kijken naar oude programma. Dat is deze

  Sowieso die kerst rp eruit, die is wel gelukt.
  samenwerken moet denk ik wel blijven
  Mijnen wel benoemen, vanwege belang ervan
  Benoemen dat we door slechtere mijnen de belasting niet kunnen verlagen
  wetgeving verbeteren ook noemen
  veiligheid en handelsdeals ook

  Tevens ene hoop extra's is wel ook handig


  Verkiezingsprogramma 21/11/1461  Zoals elke twee maanden is het weer tijd voor nieuwe verkiezingen. Om die reden presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u al langzamerhand begint in te zien werken de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit vaak samen. Ook dit termijn zullen wij opnieuw onze  krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk leden zijn weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Wij hebben in ons programma veel punten doorgezet. Dit zijn punten die niet in één termijn te behalen zijn, maar over meerdere termijnen aan wordt gewerkt. Regeren is vooruit zien en niet alleen handelen voor één periode. Dat betekent dat wij continuïteit bieden en niet constant het wiel proberen uit te vinden. Natuurlijk betekent dat niet dat we geen nieuwe ideeën hebben. Ook dit termijn staan er nieuwe punten op het programma. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Goede samenwerking in de Raad
  Elke raad moet functioneren. Dat betekent dat elke raad zal moeten samenwerken. Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden.

  Mijnenbeleid
  Het mijnensysteem is enkele maanden geleden veranderd. Langzamerhand komen we erachter hoe we optimaal gebruik kunnen maken van de mijnen en wanneer we wat moeten doen om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Dit termijn heeft de Raad ontdekt dat frequent onderhoud een enorme kostenbesparing kan worden bereikt. Elk termijn moet er rekening gehouden worden met veranderingen en daar moet op worden ingespeeld om naar het meest optimale onderhoudssysteem te komen. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken doormiddel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met o.a. Laurenz, koalabeertje, Petrus_Antonius en Niekhzm als voormalige mijnopzichters.

  Economisch beleid

  • Economische transparantie is een prioriteit. Dat betekent het leveren van een financieel maandverslag en eindverslag. Deze is gekomen en willen we in ere houden.
  • Er is een constante zoektocht naar handelsdeals. Dat houdt in zowel aan- en verkoop van goederen, maar ook overslag van goederen door middel van aankopen en duurder doorverkopen. In het verleden heeft dit vaak genoeg goed gewerkt. Holland bevindt zich op een hoofdlijn naar Engeland en Duitsland. Laten we daar gebruik van maken.
  • Wij beloven geen belastingverlaging, maar hebben het beleid dat er elke maand getoetst wordt of de belasting niet lager kan. Dus als hij lager kan dan doen we dat ook. Niet door ermee te schermen, maar door het toe te passen

  Veiligheid
  Tijdens het huidig termijn is gestart met de heroprichting van een Hollands leger. Dit is een proces wat nog zal voortduren in het vorige termijn. Wij willen dat het leger een budget krijgt zodat deze ook bestaansrecht heeft. (e.g. Kan oefenen en haar soldaten kan betalen bij nood en inzet.) Ook willen we werk vanuit het verleden in stand houden. Dat betekent dat de schutterij, waaronder de AID verstevigd moeten worden. Zodat de veiligheid niet afhankelijk wordt van enkele mensen, ondanks hun goede werk. Deze mensen moeten ondersteund worden. Daar willen wij voor zorgen.

  Nauwere banden met het SRING
  Holland is onderdeel van het SRING en moet volgens ons de banden met het Keizerrijk aanscherpen om zo de samenwerking te optimaliseren. De Raad moet wekelijks communiceren met het Keizerrijk over wat er gebeurt in het Graafschap om de verbondenheid met SRING te vergroten. Dit is natuurlijk een belangrijke taak voor de Graaf maar ook de rest van de Raadsleden kunnen hiertoe bijdragen. Wij zijn een voorstander van 1 rijksambassadeur voor alle SRING gebieden, zodat ook optimaal gehandeld kan worden met deze gebieden.

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was in het verleden, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creëert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daar en tegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen ieder wetsartikel onder de loep blijven nemen zoals de voorbije termijnen en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de havens zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.

  Noodzakelijke goederen voor Holland
  Holland heeft een vrij dure houtmarkt. Dat komt doordat bijlen voor Leiden erg duur zijn om te houden. Daarom willen wij er ook voor zorgen dat we goedkoop hout uit het buitenland kunnen importeren zodat de 3d module wel gebruikt kan worden, zonder dat we last krijgen met voedselvoorraden en tekorten aan andere houtproducten. Tevens zullen wij ( of de mvh opdracht geven) opzoek gaan naar ijzer. Ijzer is moeilijk te krijgen. Vandaar dat wij graag een noodvoorraad willen hebben, gezien de ijzervoorraad nog wel eens schommelt. Dit betekent niet duizenden kwintalen, maar meer rond de 300 importen. Dit heeft beide te maken met het feit dat in Leiden en Rotterdam de havens liggen waaraan gewerkt wordt of in de toekomst gewerkt gaat worden.

  kerstfeest
  Wij willen als raad zijnde een feest organiseren rondom kerst. Een feest dat laat zien dat we één Holland zijn, met meerdere ideeën die allemaal streven naar een gezellig en gezamenlijk welvarend Holland. Wij hebben daar natuurlijk alle hulp bij nodig en nodige mensen dan ook uit om samen met de raad het te organiseren.  _________________
  <br>
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma januari-februari

  Bericht  niekhzm op 8/1/2014, 18:52

  graag meningen en opmerkingen

  extra inbreng etc


  _________________
  <br>
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: programma januari-februari

  Bericht  petrus_antonius op 10/1/2014, 07:21

  Ik denk dat het belangrijk is dat we een visie opstellen voor wat betreft het nieuwe wetboek. Er wordt nu een commissie opgesteld die hiermee bezig gaat.

  Persoonlijk vind ik dat we dit open tegemoet moeten treden. Open staan voor een nieuwe vorm. Niet kijken naar de verschillen tussen het oude en het nieuwe wetboek, maar zien of het nieuwe wetboek in staat is te functioneren. Niet iedere regel hoeft exact benoemd te zijn om te kunnen functioneren. Laat het ons liberale standpunt zijn.

  Veiligheid moet hoog op het programma staan.
  Wij gedoogden de SB zolang zij vredig in Holland leefden. Nu hebben zij zich tegen Holland gekeerd. Het lijkt me verstandig te melden dat wij SB als een criminele organisatie zien en deze daarom willen verbannen uit Holland.


  Er mag wel vermeld worden dat we net een moeizaam termijn achter de rug hebben. Een termijn waarin twee partijen haaks tegenover elkaar stonden en EEN de bindende factor was. Bereid om met iedereen samen te werken.
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma januari-februari

  Bericht  niekhzm op 10/1/2014, 16:46

  sb zou ik niet specifiek noemen, ook de organisatie rondom devian en linda doet veel dingen
  En niet elke sber is fout

  even tijd genomen en wat herschreven

  Verkiezingsprogramma20/1/1462  Zoals elke twee maanden is het weer tijd voor nieuwe verkiezingen. Om die reden presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u al langzamerhand begint in te zien werken de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit vaak samen. Ook dit termijn zullen wij opnieuw onze krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk leden zijn weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Wij hebben in ons programma veel punten doorgezet. Dit zijn punten die niet in één termijn te behalen zijn, maar over meerdere termijnen aan wordt gewerkt. Regeren is vooruit zien en niet alleen handelen voor één periode. Dat betekent dat wij continuïteit bieden en niet constant het wiel proberen uit te vinden. Natuurlijk betekent dat niet dat we geen nieuwe ideeën hebben. Ook dit termijn staan er nieuwe punten op het programma. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Afgelopen termijn
  Afgelopen termijn was een moeizaam termijn. Dit kwam door dat twee partijen haaks tegenover elkaar stonden en EEN de bindende factor was. Bereid om met iedereen samen te werken voor Holland zolang er geen schade wordt geleden door steden of het graafschap. Helaas zijn door deze tegenstrijdigheden veel plannen niet gelukt. Dat kwam ook doordat vlak voor de nieuwe raad het mijnsysteem negatief voor holland wijzigde.

  Goede samenwerking in de Raad
  Elke raad moet functioneren. Dat betekent dat elke raad zal moeten samenwerken. Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen, net zoals ze dat het voorbije termijnen deden. Afgelopen termijn is zeer lastig geweest omdat twee partijen haaks op elkaar stonden en EEN de bindende factor was. Dat moet komend termijn beter gaan.

  Openheid/b]
  Wat ons betreft kan de raad veel meer info delen met het volk. In de toekomst moet er naast de index, het mijnverslag ook een verslag komen van de baljuw met dieren etc.
  Tevens willen wij aan het volk vragen welke informatie men nog meer in het verslag wil. Zodat het verslag meer omvattend en toegankelijker wordt.
  [b]Mijnenbeleid

  Het mijnensysteem is enkele maanden geleden veranderd. Daarna is dat nogmaals veranderd vlak voor het begin van vorige termijn. Op hoofdlijnen weten we hoe het systeem werkt, maar de verliezen qua steen, en eventueel ijzer als we de tweede goudmijn ook openen, zijn zeer negatief voor de index en de schatkist. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken doormiddel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met o.a. Laurenz, , Petrus_Antonius en Niekhzm als voormalige mijnopzichters. Maar om het probleem grotendeels te verhelpen zouden mijnen verplaats moeten worden. Die aanvraag is gedaan, maar we wachten nu op reactie van de admins. Alleen dan kunnen we de steenverliezen compenseren en op die manier een optimale opbrengst generen qua steen, ijzer en goud. Een opbrengst die er voor kan zorgen dat we eindelijk de belastingen kunnen laten dalen.

  Economisch beleid

  • Economische transparantie is een prioriteit. Dat betekent het leveren van een financieel maandverslag en eindverslag. Deze is gekomen en willen we in ere houden.
  • Er is een constante zoektocht naar handelsdeals. Dat houdt in zowel aan- en verkoop van goederen, maar ook overslag van goederen door middel van aankopen en duurder doorverkopen. In het verleden heeft dit vaak genoeg goed gewerkt. Holland bevindt zich op een hoofdlijn naar Engeland en Duitsland. Laten we daar gebruik van maken.
  • Wij beloven geen belastingverlaging, maar hebben het beleid dat er elke maand getoetst wordt of de belasting niet lager kan. Dus als hij lager kan dan doen we dat ook. Niet door ermee te schermen, maar door het toe te passen

  Wetgeving verder verbeteren
  Burgers van Holland worden opgeroepen met voorstellen te komen ter aanvulling van de wet. Deze voorstellen worden stuk voor stuk openbaar besproken. De wetgeving is de laatste periode veel bediscussieerd. Er was in het verleden, vaak terecht, negatieve kritiek over hoe de wetten zijn opgesteld. Een duidelijk wetgevend kader als het onze is op zich echter iets goeds en elke raadstermijn telkens de wetten op de schop gooien enkel om in de geschiedenisboeken te komen als Grote Hervormer, creëert enkel rechtsonzekerheid. Nu is het volgens ons daar en tegen juist de tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Wij willen ieder wetsartikel onder de loep blijven nemen zoals de voorbije termijnen en verder vereenvoudigen waar mogelijk, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Per opus moet worden gekeken wat duidelijker en eenvoudiger kan en dat zal ook voorgelegd worden aan de bevolking. Daarmee willen we starten door het doorbreken van een taboe en te kijken naar het resultaat wat de commisie die is aangesteld om de grondwet te hervormen met open vizier te gemoed treden. Open staan voor een nieuwe vorm. Niet kijken naar de verschillen tussen het oude en het nieuwe wetboek, maar zien of het nieuwe wetboek in staat is te functioneren. Niet iedere regel hoeft exact benoemd te zijn om te kunnen functioneren. Dat betekend niet dat alles wat gezegd wordt klakkeloos wordt overgenomen. We zullen altijd kritisch kijken naar wat er wordt ingebracht en ook het resultaat door de bevolking laten toetsen.


  Veiligheid
  Wij zijn van mening dat het leger niet permanent hoeft te staan, maar wel goed georganiseerd moet zijn, zodat in geval van nood er binnen zeer kort termijn een volwaardig leger en verdediging staat. Daarbij zijn wij ook voorstander van draaiboeken die we gebruiken bij overnamen van stadhuizen. Zodat de daders snel vervolgd worden en de stad snel terug in handen is van een legitieme burgemeester. Dat betekent dat de schutterij, waaronder de AID verstevigd moeten worden. Zodat de veiligheid niet afhankelijk wordt van enkele mensen, ondanks hun goede werk. Deze mensen moeten ondersteund worden. Daar willen wij voor zorgen.

  Daarnaast willen wij ook aangeven dat iemand die lid is of vermoed wordt lid te zijn van een organisatie zomaar vervolgd wordt. Er worden te veel mensen valselijk beschuldigd daarvan. Indien iemand de wet overtreedt, overvallen pleegt, stadhuizen overneemt dan wordt hij vervolgd. Zoals ook is getoond in de afgelopen termijn. Niemand staat boven de wet en iedereen die de wet overtreedt wordt vervolgt.

  Kanselarij
  De Kanselarij is zeer belangrijk voor Holland vanwege dat de mensen werkzaam ervoor veel kunnen betekenen voor de relaties die holland heeft met andere graafschappen en voor de handel. Wij willen dan ook actief samenwerken met de kanselarij en handel te allen tijde ondersteunen. Elke kans, elke optie moet worden uitgezocht. Dit is altijd de manier geweest dat Holland sterk was en goed in handel. Laten we daar niet van afstanden en open staan voor alle kansen die internationale handel ons biedt als Hollanders.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de havens zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.


  _________________
  <br>

  Gast
  Gast

  Re: programma januari-februari

  Bericht  Gast op 10/1/2014, 18:17

  Ik ben nog niet heel erg bekend met de financiën van het Rijk. Maar volgens mij is het verdienen van veel geld op dit moment erg belangrijk. Als ik het fout heb.. corrigeer me maar! En dat zie ik niet echt terug komen in het verkiezingsprogramma. Er wordt wel het een en ander gezegd over economie en de vloot. Maar naar mijn inzien nog niet concreet genoeg. Ik zou graag concreet zien wat we moeten gaan doen om Holland weer te laten floreren. Fijn dat de aanvraag voor de mijnverplaatsing is verstuurd.. Hopelijk horen we daar wat van!

  Bovendien vraag ik me af in hoeverre de commissie nu eindelijk eens die Grondwetswijziging afrond. Want volgens mij zijn ze daar al een tijd mee bezig. Ook vraag ik mij even af hoe we gaan investeren in de boten. Is er wel voldoende hout in ons kleine landje om dit te gaan regelen. Het is namelijk al lastig zat om de mensen in Leiden te laten houthakken. En moeten we als raad wel hierover willen heersen. Kunnen we niet beter andere handelaren voor ons laten varen?

  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: programma januari-februari

  Bericht  petrus_antonius op 11/1/2014, 07:25

  Verkiezingsprogramma20/1/1462  Zoals elke twee maanden is het weer tijd voor nieuwe verkiezingen. Om die reden presenteren wij, Eendracht, opnieuw ons verkiezingsprogramma. Zoals u al langzamerhand begint in te zien werken de Partij van Oranje en Onderweg Naar Stabiliteit vaak samen. Ook dit termijn zullen wij opnieuw onze  krachten bundelen om samen te zorgen voor een welvarend Holland. Ook onafhankelijk leden zijn weer van de partij. Wij hopen u met onderstaand programma voldoende te kunnen informeren over onze visie en doelstellingen voor de toekomst. Wij hebben in ons programma veel punten doorgezet. Dit zijn punten die niet in één termijn te behalen zijn, maar over meerdere termijnen aan wordt gewerkt. Regeren is vooruit zien en niet alleen handelen voor één periode. Dat betekent dat wij continuïteit bieden en niet constant het wiel proberen uit te vinden. Natuurlijk betekent dat niet dat we geen nieuwe ideeën hebben. Ook dit termijn staan er nieuwe punten op het programma. Mocht u echter toch nog vragen hebben, aarzel dan absoluut niet om deze te stellen. Wij zullen deze steeds zo goed als mogelijk beantwoorden.

  Afgelopen termijn
  Afgelopen termijn was een moeizaam termijn. Dit kwam door dat twee partijen haaks tegenover elkaar stonden. Hoewel niet eenvoudig, heeft EEN daarin een bindende rol proberen te spelen. Wij zijn bereid om met iedereen samen te werken voor Holland zolang er geen schade wordt geleden door steden of het Graafschap. Helaas hebben deze tegenstrijdigheden, maar zeker ook de opstanden te Haarlem en Rotterdam veel tijd en energie gekost. Daarbij kwam ook nog een financiële beperking doordat vlak voor dit mandaat het mijnsysteem negatief voor Holland wijzigde.

  Goede samenwerking in de Raad
  Elke raad moet functioneren. Dat betekent dat elke raad zal moeten samenwerken. Zoals steeds, zijn wij voorstander van een goede sfeer in de Raad. Alleen door een goede samenwerking met de andere lijsten kunnen wij succesvol Holland leiden. Wij zullen dan ook ten alle tijde onze collega-raadsleden met respect behandelen en pleiten voor gezonde discussies met opbouwende in plaats van afbrekende kritiek. Wij rekenen erop dat de andere partijen dit ook elk termijn zullen doen.

  Openheid/b]
  Wat ons betreft kan de raad veel meer info delen met het volk. In de toekomst moet er naast de index, het mijnverslag ook een verslag komen van de baljuw met dieren etc.
  Tevens willen wij aan het volk vragen welke informatie men nog meer in het verslag wil. Zodat het verslag meer omvattend en toegankelijker wordt.

  Mijnenbeleid
  Het mijnensysteem is enkele maanden geleden veranderd. Daarna is dat nogmaals veranderd vlak voor het begin van vorige termijn. Op hoofdlijnen weten we hoe het systeem werkt, maar de verliezen qua steen, en eventueel ijzer als we de tweede goudmijn ook openen, zijn zeer negatief voor de index en de schatkist. De Raad genereert immers het grootste deel van haar inkomsten via de mijnen en ook in het belang van de Hollanders zelf moeten de mijnen steeds open kunnen blijven. Eendracht zal dit trachten te bereiken doormiddel van een pak kennis en ervaring binnen haar rangen met o.a. Laurenz, , Petrus_Antonius en Niekhzm als voormalige mijnopzichters. Maar om het probleem grotendeels te verhelpen zouden mijnen verplaats moeten worden. Die aanvraag is gedaan, maar we wachten nu op reactie van de admins. Alleen dan kunnen we de steenverliezen compenseren en op die manier een optimale opbrengst generen qua steen, ijzer en goud. Een opbrengst die er voor kan zorgen dat we eindelijk de belastingen kunnen laten dalen.

  Economisch beleid


  • Economische transparantie is een prioriteit. Dat betekent het leveren van een financieel maandverslag en eindverslag. Deze is gekomen en willen we in ere houden.
  • Er is een constante zoektocht naar handelsdeals. Dat houdt in zowel aan- en verkoop van goederen, maar ook overslag van goederen door middel van aankopen en duurder doorverkopen. In het verleden heeft dit vaak genoeg goed gewerkt. Holland bevindt zich op een hoofdlijn naar Engeland en Duitsland. Laten we daar gebruik van maken.
  • Wij beloven geen belastingverlaging, maar hebben het beleid dat er elke maand getoetst wordt of de belasting niet lager kan. Dus als hij lager kan dan doen we dat ook. Niet door ermee te schermen, maar door het toe te passen


  [b]Wetgeving verder verbeteren

  Volgens ons is het tijd om de bestaande wetgeving te structureren, verduidelijken en versimpelen waar nodig. Daarmee willen we starten door het doorbreken van een taboe en te kijken naar het resultaat wat de commisie die is aangesteld om de grondwet te hervormen met open vizier tegemoet te treden.  Open staan voor een nieuwe vorm. Niet kijken naar de verschillen tussen het oude en het nieuwe wetboek, maar zien of het nieuwe wetboek in staat is te functioneren. Niet iedere regel hoeft exact benoemd te zijn om te kunnen functioneren. Dat betekent niet dat alles wat gezegd wordt klakkeloos wordt overgenomen. We zullen altijd kritisch kijken naar wat er wordt ingebracht en ook het resultaat door de bevolking laten toetsen.

  Veiligheid
  Wij zijn van mening dat het leger niet permanent hoeft te staan, maar wel goed georganiseerd moet zijn, zodat in geval van nood er binnen zeer kort termijn een volwaardig leger en verdediging staat. Hiervoor was in het huidige mandaat helaas onvoldoende steun in de Raad. Wij zullen echter op dit punt blijven inzetten.

  Tevens zijn wij voorstander van draaiboeken die gebruikt kunnen worden bij overnamen van stadhuizen. Draaiboeken zodat iedereen weet wat hij/zij moet doen in deze situatie. Zodat achteraf de daders snel kunnen worden vervolgd en de stad snel terug is in handen van een legitieme burgemeester. Dat betekent dat de schutterij, waaronder de AID verstevigd moeten worden. Zodat de veiligheid niet afhankelijk wordt van enkele mensen, ondanks hun goede werk. Deze mensen moeten ondersteund worden. Daar willen wij voor zorgen.

  Kanselarij
  De Kanselarij is zeer belangrijk voor Holland vanwege dat de mensen werkzaam ervoor veel kunnen betekenen voor de relaties die holland heeft met andere graafschappen en voor de handel. Wij willen dan ook actief samenwerken met de kanselarij en handel te allen tijde ondersteunen. Elke kans, elke optie moet worden uitgezocht. Dit is altijd de manier geweest dat Holland sterk was en goed in handel. Laten we daar niet van afstanden en open staan voor alle kansen die internationale handel ons biedt als Hollanders.

  De Hollandse vloot
  Nu de havens stilaan allen naar een hoger niveau zijn gebracht wordt het tijd om te investeren in schepen. Holland moet volgens ons op termijn over een volwaardige vloot kunnen beschikken. Dit kan via de aankoop van boten, maar huren is ook mogelijk, afhankelijk van welke optie financieel het meest interessant is. Als bemanning denken wij aan vertrouwelijke burgers met ervaring met de scheepvaart. Dat het tijd wordt voor een Hollandse vloot hebben gebeurtenissen uit het verleden al uitgewezen. Holland moet in staat kunnen zijn een vijandelijk oorlogsschip te kunnen verwijderen uit onze eigen wateren. Wanneer het zover komt, kunnen we een wetgeving opstellen in verband met de vloot zodat hier geen misbruik van kan worden gemaakt. De keuze is daarom gevallen op het uitbreiden van de havens zodat er eigen (oorlog)schepen gebouwd kunnen worden.[/quote]

  Ik heb wat aanpassingen gedaan: zie bovenstaand. Bedankt voor het werk Niek.

  Overigens wil ik ook de discussie 'prestige' weer even aanjagen. In het geval dat er meer geld binnenkomt dan eruit gaat, is het volgens mij verstandig te investeren in prestige. Deels omdat hierdoor de kosten structureel verlagen, maar ook omdat Holland dan sterker kan staan wanneer legers nodig zijn.

  Nick: de commissie Wetboekhervorming wordt opnieuw opgericht. Ik weet niet exact waarom de vorige niet heeft kunnen leveren wat ze gevraagd is, maar we geven het nog een nieuwe kans met een nieuwe (zeer vrije) opdracht.

  Overigens is een hollandse vloot echt toekomstmuziek. Maar het hebben van zo'n vloot zou niet alleen voor handel zijn, maar vooral om Holland te beschermen tegen piraten. Jah weet hoe hard dat nodig is!

  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma januari-februari

  Bericht  niekhzm op 11/1/2014, 09:59

  petrus leer 1 ding prestige is een bodemloze put. We maken er alleen verlies op. Dus nee niet noemen of doen. Voor prestige moet je elke maand minimaal 2000 fl erin stoppen minimaal. Dat 8 maanden lang voor je mogelijk 5 sterren hebt.
  Let wel op dat kan oplopen tot 5000 fl.

  Wat bespaard het per maand 1350 fl

  Alleen voor leger is het nuttig

  tevens ik zat in de vorige commisie. Reden dat het mislukte is omdat er geen compromis gevonden kon worden en de voorzitter Antonius het erdoor drukte. Daarom wil ik anton er ook niet meer in hebben.


  _________________
  <br>
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: programma januari-februari

  Bericht  petrus_antonius op 12/1/2014, 00:10

  Prestige laten we er voor nu uit, maar ik vind ik het zeker de discussie nog eens waard. Liever 50.000 florijnen in prestige dan op onze rekening. Dat wordt op een dag toch gestolen door overvallers of een corrupt raadslid. Ik ga het programma uithangen.
  avatar
  petrus_antonius
  Raadslid
  Raadslid

  Aantal berichten : 106
  Leeftijd : 32
  Woonplaats : Amsterdam
  Registration date : 06-03-13

  Re: programma januari-februari

  Bericht  petrus_antonius op 12/1/2014, 10:36

  Het dringende verzoek aan iedereen om zijn aanwezigheid te tonen. Gebruik zoveel mogelijk een RP-vorm. Laat u niet verleiden tot felle discussies. Toon u altijd flexibel en bereid tot samenwerking. Dat is waar wij voor staan!
  avatar
  niekhzm
  Partijvoorzitter
  Partijvoorzitter

  Aantal berichten : 3080
  Leeftijd : 29
  Woonplaats : leiden
  Registration date : 16-04-08

  Re: programma januari-februari

  Bericht  niekhzm op 12/1/2014, 10:57

  doen we. Ik heb een inhoudelijke vraga gesteld op programma van Lvo o nee ze hebben een nieuwe naam xd.

  populisme moet je afstraffen.


  _________________
  <br>
  avatar
  mestdaghje
  Lid van de Partij van Oranje
  Lid van de Partij van Oranje

  Aantal berichten : 457
  Leeftijd : 23
  Woonplaats : Rotterdam
  Registration date : 22-09-12

  Re: programma januari-februari

  Bericht  mestdaghje op 12/1/2014, 11:20

  Wij staan voor het inhoudelijke, het praktische. Goede tegenhanger van populisme.

  Komt in orde Wink


  _________________
  Ondervoorzitter van de Partij van Oranje - Officier in de Orde van de Hollandse Leeuw - Hoofdstadswachter te Rotterdam

  Gesponsorde inhoud

  Re: programma januari-februari

  Bericht  Gesponsorde inhoud


   Het is nu 16/12/2017, 08:19